5 σοκαριστικά στοιχεία για το σεξ που δεν γνωρίζετε

Τα στοιχεία που αφορούν το σεξ είναι πια τόσο πολλά που πολύ δύσκολα θα βρει κάποιος κάτι που θα του προξενήσει έκπληξη. Παρόλα αυτά θα υπάρχει πάντα κάτι που δεν θα το γνωρίζετε και θα σας κάνει εντύπωση.

Διαβάστε παρακάτω πέντε στοιχεία για το σεξ που μπορεί και να μην γνωρίζατε κι αν συμβαίνει αυτό τότε σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση:

Το σεξ μπορεί να βοηθήσει εν όψει αγχωτικών εργασιών

Το σεξ μπορεί να σάς βοηθήσει σε αγχωτικές καταστάσεις για τις οποίες αισθάνεστε ενδεχομένως ανασφάλεια, ίσως και φόβο, όπως για παράδειγμα αν πρόκειται να μιλήσετε μπροστά σε ένα πολυάριθμο κοινό. Η συγκεκριμένη θεωρία αναπτύχθηκε από τον ψυχολόγο Stuart Brody, ο οποίος ζήτησε από 22 γυναίκες και 22 άνδρες να κρατήσουν ημερολόγια σεξ. Οι ομάδες αυτές έπρεπε στη συνέχεια να αναλάβουν αγχωτικές εργασίες, όπως μια δημόσια ομιλία, ή ένα σημαντικό ψυχολογικό τεστ. Ο Brody διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ είχαν λιγότερο άγχος και επαναφορά των επιπέδων της αρτηριακής τους πίεσης στο φυσιολογικό πολύ γρηγορότερα από εκείνους που δεν είχαν κάνει. Επίσης, εκείνοι που δεν είχαν κάνει σεξ είχαν αισθητά χαμηλότερες επιδόσεις στη διεκπεραίωση των εργασιών τους.

Οι Βικτωριανοί ήταν «βρώμικοι»

Οι Βικτωριανοί στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένοι με τη σεμνοτυφία. Ομως, δεν υπάρχει περισσότερο παραπλανητική εντύπωση απ’ αυτή. Στην πραγματικότητα, φαίνεται πως οι Βρετανοί του 19ου αιώνα ήταν μάλλον «σκανταλιάρηδες». Δεν φτάνει που τη συγκεκριμένη εποχή χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τον δονητή ως θεραπεία για την… υστερία, αλλά επίσης τότε παρουσιάστηκε μια αύξηση σε kinky εργαλεία και συμπεριφορές στο σεξ, όπως τρύπημα της θηλής, περούκες για την περιοχή της ήβης (!) και κάποιες μάλλον φρικιαστικές καρέκλες πάνω στις οποίες έκαναν σεξ. Οι… τσαχπινιές τους, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Παρά το γεγονός ότι αμφισβητείται από κάποιους, θεωρείται πως οι «σεμνότυφοι» αυτοί άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για το ότι η λαϊκή ονομασία του στοματικού σεξ στα αγγλικά είναι «blow job». Θεωρείται πως αυτή τη «σεμνότυφη» περίοδο οι άνθρωποι αναφέρονταν σ’ αυτό ως «μια δουλειά που γίνεται κάτω» (below job), ενώ τις πόρνες τις αποκαλούσαν και «blowsys».

Οι άνθρωποι φιλιούνται αντί εμβολιασμού

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς πιστεύουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το φιλί ως εμβολιασμό. Οι γυναίκες που πιάνουν κυτταρομεγαλοϊό (ιογενής ενδομήτρια λοίμωξη) δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας μια εγκυμοσύνη. Ωστόσο, αν εκτεθούν σε μικρές δόσεις στον ιό, τότε ουσιαστικά εμβολιάζονται. Και πώς θα μπορούσαν να εμβολιαστούν κατά του ιού; Μέσα από την εναλλαγή σάλιου, που είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί κανείς να κολλήσει τον ιό. Ως εκ τούτου οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λιντς πιστεύουν πως ο λόγος που δεν πηγαίνουμε απευθείας στο κρεβάτι με κάποιον σύντροφο είναι για να μην μολυνθούν οι γυναίκες με τον συγκεκριμένο ιό. Γι’ αυτό το φιλί προστατεύει τις γυναίκες από τον κυτταρομεγαλοϊό.

Το στοματικό σεξ είναι σαν τη γυμναστική

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, το στοματικό σεξ και η κατάποση του σπέρματος μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση των γυναικών και τον κίνδυνο εμφάνισης της προεκλαμψίας. Αντίστοιχα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών, αν κάνουν εκείνοι στοματικό σεξ στη σύντροφό τους. Ωστόσο, αν μια γυναίκα δεν έχει τη διάθεση και το… στομάχι να κάνει στοματικό σεξ, μπορεί να επωφεληθεί εξίσου από την τακτική σεξουαλική επαφή, καθώς άλλη μελέτη διαπίστωσε πως το συχνό σεξ μπορεί να μειώσει την διαστολική αρτηριακή πίεση των γυναικών.

Το σπέρμα είναι μια σπουδαία κρέμα προσώπου

Αν και κανείς δεν έκανε ποτέ ένα μπουκαλάκι σπέρμα δώρο ως κρέμα, είναι αποδεδειγμένο από μελέτες ότι το σπέρμα περιέχει πρωτεΐνη που, αν εφαρμοστεί στο πρόσωπο, έχει τα ίδια οφέλη που έχουν οι αντιρυτιδικές και ενυδατικές κρέμες. Το σπέρμα μπορεί να συσφίξει το δέρμα του προσώπου σαν μίνι λίφτινγκ, καθώς περιέχει ακόμα ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και φρουκτόζη. Αν μέχρι τώρα δεν έχετε πειστεί ότι αποτελεί μια σούπερ κρέμα προσώπου υπάρχει πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Albany, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που είχαν σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, είχαν λιγότερες ενδείξεις κατάθλιψης από εκείνες που έκαναν σεξ με προφυλακτικό ή που δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει