6,3 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:12 το απόγευμα του Σαββάτου (12/10) δυτικά του νομού Χανίων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 23 χιλιόμετρα και τον ακολούθησαν τουλάχιστον τρεις μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Εγινε αισθητός όχι μόνο στην Κρήτη και τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά ακόμα και στην Αττική. Είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αντιληπτός ακόμα και από οδηγούς των οποίων τα οχήματα βρίσκονταν σε κίνηση.

Οι κάτοικοι των Χανίων πετάχτηκαν στους δρόμους, ενώ από ράφια σούπερ μάρκετ και καταστημάτων έπεσαν εμπορεύματα.

Στον επαρχιακό δρόμο Χανιά – Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα, ενώ αναφέρθηκε πως ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε όταν στην προσπάθειά του να γλιτώσει από το σεισμό πήδηξε από τον πρώτο όροφο.

Στην περιοχή της Κισάμου που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές.

Ωστόσο, στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν ο σεισμός είναι ο κύριος.

«Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο, ο σεισμός επηρέασε κυρίως τη δυτική πλευρά της Κρήτης, δεν έχει καμία σχέση με πρόσφατους σεισμούς στη βόρεια και τη νότια Κρήτη», σημείωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει