Αλλάζει ο ΚΟΚ, η χορήγηση διπλωμάτων και οι εξετάσεις

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον τρόπο που χορηγούνται τα διπλώματα και επιλέγονται οι εξεταστές, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Ζάππειο για την οδική ασφάλεια, είπε πως το υπουργείο έχει θέσει υπό επεξεργασία νέο θεσμικό πλαίσιο και αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί άμεσα.

Εχει ήδη ολοκληρωθεί η συγγραφή νέων εγχειριδίων για τους υποψήφιους οδηγούς όλων των κατηγοριών οχημάτων, καθώς επίσης και η δημιουργία μηχανογραφικής εφαρμογής για την εποπτεία του έργου των εξετάσεων. Επίσης προωθείται η μηχανοργάνωση της λειτουργίας των σχολών εκπαίδευσης και των υπηρεσιών Μεταφορών των περιφερειών της χώρας, με στόχο την καλύτερη εποπτεία, απλοποίηση και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έχει επεξεργαστεί 40 άρθρα του ΚΟΚ στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αναθεώρησής του και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει μείωση στα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων, τα οποία όμως δε θεωρούνται ότι σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση ατυχημάτων.

Σε ότι αφορά τα θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στα τμήματα των εθνικών οδών που λειτουργούν με το σύστημα παραχώρησης σε σχέση με την προ της έναρξης παραχώρησης περίοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει