Αποτελεσματικοί τρόποι να μειώσετε το λίπος του βραχίονα

Για να μειώσετε το βάρος σας, θα πρέπει να έχετε μια ειδική διατροφή και, φυσικά, θα πρέπει να κάνετε τακτική άσκηση. Ομως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που δύσκολα αντιμετωπίζεται είναι το λίπος του βραχίονα.

Κάποιες φορές μάλιστα μοιάζει σχεδόν αδύνατο να μειωθεί το λίπος από το συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Κι όμως αυτό δεν ισχύει.

Παρακάτω παραθέτουμε τέσσερις ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το συγκεκριμένο στόχο.

Push ups

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσετε το λίπος του βραχίονα είναι τα push- ups. Εάν δεν έχετε συνηθίσει να ανυψώνετε βάρη, στην αρχή θα αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες με τη συγκεκριμένη άσκηση, αλλά μόνο μέχρι να τη συνηθίσετε. Στην αρχή πρέπει να κάνετε λιγότερα push- ups με τακτικά διαλείμματα, ή να κάνετε τα λεγόμενα «θηλυκά» push- ups τα οποία είναι πιο εύκολα, επειδή το βάρος δεν πέφτει στα δάχτυλα αλλά και στα γόνατα. Μόλις συνηθίσετε να κάνετε τακτικά τα push- ups, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Κάντε ανοιχτά push ups με απόσταση ανάμεσα στα δυο σας χέρια αλλά και κλειστά push up με τα χέρια σας σε κοντινή απόσταση.

Βάρη

Για αρχή χρησιμοποιήστε πιο ελαφριά βάρη, υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές ασκήσεις για την επίτευξη του στόχου σας. Για παράδειγμα, πάρτε τα βάρη και σταθείτε ευθεία με τα χέρια πλάι στο σώμα σας. Στη συνέχεια, σηκώστε τα χέρια σας και φτάστε τα μέχρι τους ώμους, όσο πιο πίσω μπορείτε. Επαναλάβετε την άσκηση. Λάβετε υπόψιν ότι σ’ αυτή την άσκηση τα χέρια σας πρέπει να είναι ίσα και πως δεν πρέπει να λυγίζετε καθόλου τους αγκώνες σας.

Στροφή

Αυτή η σειρά ασκήσεων μοιάζει φαινομενικά εύκολη, αλλά δεν είναι. Είναι όμως εξαιρετικά αποτελεσματική για την προσπάθειά σας. Σταθείτε ίσα και απλώστε τα χέρια σας σα να θέλετε να δώσετε σε κάποιον μια μεγάλη αγκαλιά. Αφήστε τα χέρια σας ίσα με τις παλάμες να κοιτάζουν το ταβάνι. Γυρίστε τα χέρια σας όσο μπορείτε στον οριζόντιο άξονα, ώστε οι παλάμες σας να ανοίξουν πάλι. Στη συνέχεια επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε την άσκηση. Μην κατεβάζετε τα χέρια σας μέχρι να τελειώσει όλη η σειρά των ασκήσεων. Στην αρχή δεν πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας γιατί θα έχετε σίγουρα μυϊκούς πόνους την επόμενη ημέρα. Αφήστε το σώμα σας να συνηθίσει τις ασκήσεις.

Ψαλίδι

Η άσκηση ονομάζεται ψαλίδι επειδή οι κινήσεις μοιάζουν με αυτές του ψαλιδιού. Σταθείτε στην ευθεία και ισιώστε τα χέρια σας μπροστά στο ύψος των ώμων. Φανταστείτε ότι κρατάτε ένα τεράστιο ψαλίδι που θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει. Ανοίξτε την απόσταση ανάμεσα στα χέρια σας, στη συνέχεια μετακινήστε τα πιο κοντά στο κέντρο, έτσι ώστε να διπλώσουν κι έπειτα ανοίξτε τα ξανά. Και το αντίστροφο. Επαναλάβετε την άσκηση τουλάχιστον 20 φορές.

Αν κάνετε αυτές τις ασκήσεις για 15 λεπτά κάθε μέρα θα δείτε τη διαφορά στα μπράτσα σας πολύ σύντομα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει