Δωρεάν περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους

Ισως και αύριο μπορεί να είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει δωρεάν περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανέφερε στην τακτική σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι η κοινή υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες για την νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ μπορεί να είναι έτοιμη ακόμα και την Παρασκευή (30/5).

Σύμφωνα με αυτήν, κάθε ανασφάλιστος ανεξάρτητα από την εισοδηματική του κατάσταση θα μπορεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ αρκεί να έχει εξασφαλίσει σχετικό παραπεμπτικό από γιατρό του ΠΕΔΥ που θα εγκρίνεται από 3μελή επιτροπή. Τέτοιες επιτροπές θα υπάρχουν σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα ΕΣΥ και θα αποτελούνται από τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του ιδρύματος και δύο γιατρούς ειδικότητας.

Το κόστος της νοσηλείας θα καταγράφεται από τις υπηρεσίες του ΕΣΥ και θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αν κρίνεται απαραίτητο.

«Μ’ αυτόν τον τρόπο μια αδικία που προκάλεσε η βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα, τώρα διορθώνεται, καθώς δεν τιμά την Ελλάδα του 21ου αιώνα να υπάρχει μερίδα του πληθυσμού που να είναι αποκλεισμένη από τις υπηρεσίες υγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Κάτι ανάλογο προτίθεται να κάνει ο ΕΟΠΥΥ με τα φάρμακα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει