Εφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Συρίγος

Φτωχότερο είναι από το βράδυ της Κυριακής (13/10) το ελληνικό μπάσκετ μετά το θάνατο του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου που είχε συνδέσει την καριέρα του κυρίως με το συγκεκριμένο άθλημα.

Ο Φίλιππος Συρίγος που «νικήθηκε» σε ηλικία 65 ετών από την επάρατη νόσο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τις τηλεοπτικές περιγραφές των αγώνων της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και κυρίως τον θρυλικό τελικό απέναντι στην Σοβιετική Ενωση, που η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Υπήρξε επί σειρά ετών αρθρογράφος στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», διευθυντής του μπασκετικού περιοδικού «Τρίποντο» και επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» από το 1988 μέχρι τη στιγμή της συνταξιοδότησής του.

Τον τελευταίο καιρό και μέχρι να τον καταβάλλει η ασθένειά του παρουσίαζε μπασκετικές εκπομπές από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA.

Κατά την πλούσια καριέρα του, παρόλο που αυτή συνδέθηκε με το μπάσκετ έβγαλε πολλά θέματα για άλλα αθλήματα, ενώ υπήρξε ένας από τους πιο μεγάλους «πολέμιους» των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, επειδή είχε προβλέψει την οικονομική ζημιά που επρόκειτο να προκαλέσουν στη χώρα.

Δείτε στο βίντεο τη θρυλική περιγραφή των τελευταίων λεπτών του τελικού του Ευρωμπάσκετ μεταξύ Ελλάδας – Σοβιετικής Ενωσης (103-101) από το ΣΕΦ το 1987.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει