«Έφυγε» ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ των Χριστουγέννων σε ηλικία 77 ετών, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» και ιστορικός διευθυντής επί 31 συναπτά έτη της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης εισήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Ευρωκλινική Αθηνών λόγω των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και λίγο αργότερα, μεταφέρθηκε στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθήνας. Εκεί υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μεγάλης διάρκειας, επανέκαμψε, ωστόσο το βράδυ των Χριστουγέννων παρουσίασε επιπλοκή και υπέστη ανακοπή καρδιάς που στάθηκε μοιραία.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957-1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της Ελευθεροτυπίας.

Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπών. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει