Εφτασαν τα 6 τα θύματα της εποχικής γρίπης

Ενας νέος άνθρωπος, μόλις 32 ετών, προστέθηκε στα υπόλοιπα θύματα της εποχικής γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους έξι και αποδεικνύοντας ότι ο ιός έχει χτυπήσει στην Ελλάδα για τα καλά.

Το νέο θύμα ήταν ένα άτομο με υποκείμενο νόσημα την παχυσαρκία και ήταν ένα από τα άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εκεί βρίσκονται ακόμα 11 άτομα από την αρχή του έτους, ενώ 23 σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι τα σοβαρά περιστατικά που η πλειοψηφία τους αφορά ηλικιωμένους ή άτομα με σοβαρές χρόνιες παθήσεις, ή περιστατικά που εμπίπτουν στις αμφιλεγόμενες επιστημονικά κατηγορίες υψηλού κινδύνου που είναι οι παχύσαρκοι και οι καπνιστές.

Σε ό, τι αφορά τον ιό που κυριαρχεί, οι μέχρι τώρα αναλύσεις δείχνουν ότι τα πέντε θανατηφόρα γριπώδη περιστατικά οφείλονταν στον πανδημικό ιό τύπου Α Η1Ν1 και το ένα στο «κοκτέιλ» του πανδημικού ιού και του τύπου Β.

Προς το παρόν, καθημερινά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές από τη γρίπη, με τη ζήτηση να καλύπτεται χωρίς πρόβλημα, αλλά με τους αρμόδιους να βρίσκονται σε επιφυλακή, για τυχόν αύξηση των σοβαρών περιστατικών.

Με εγκύκλιό της η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, διευκρίνισε πως οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα για τον ιό από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα ιδιωτικά φαρμακεία με μια απλή ιατρική συνταγή και ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ να διευκολύνουν τη διάθεσή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει