Επιμήκυνση πέους: Eχει πραγματικό αποτέλεσμα;

Οι ειδικοί συμφωνούν: Δεν υπάρχει άνδρας στον κόσμο που δεν θα ήθελε να είναι το πέος του μερικά εκατοστά μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι είναι θετικοί σε οποιαδήποτε μέθοδο μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό γίνεται.

Ωστόσο, μετά παραπάνω από έναν αιώνα αμφίβολων και μερικές φορές παρανοϊκών προσπαθειών επιμήκυνσης του πέους, ακόμη δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε. Σίγουρα, υπάρχουν πολλές υποτίθεται επιλογές, όπως χάπια πέους, κρέμες, βάναυσες ασκήσεις stretching, συσκευές με τρομακτική εμφάνιση και χειρουργική επέμβαση πέους. Σχεδόν τίποτε από αυτά δεν λειτουργεί. Οι λίγες προσεγγίσεις που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα έχουν συχνά μέτρια οφέλη και σοβαρές παρενέργειες. Πόσο σοβαρές; Σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν σοβαρή στυτική δυσλειτουργία.

Παρόλα αυτά, η κοινή λογική δεν αποτρέπει πολλούς από το να επιχειρούν πρόχειρες θεραπείες σε ένα ζωτικό μέρος της ανατομίας τους, διακινδυνεύοντας μάλιστα πολλά στη διαδικασία.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το θέμα:

Πόσο μικρό είναι ένα μικρό πέος;

Νομίζετε ότι το πέος σας είναι μικρότερο από το μέσο όρο; Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι. Το τυπικό κάθετο πέος είναι συνήθως 12 έως 15 εκατοστά μακρύ με μέση διάμετρο γύρω στα 3 εκατοστά.

Μερικοί άνδρες έχουν πράγματι μικρότερο πέος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η γενετική και τα προβλήματα ορμονών προκαλούν μια κατάσταση που ονομάζεται μικροφαλλία – μια στύση του πέους κάτω από τα 7,5 εκατοστά. Μερικές φορές η ασθένεια του Peyronie ή η επέμβαση για καρκίνο του προστάτη μπορεί να μειώσουν το μέγεθος του πέους ενός άντρα.

Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι από τους άνδρες που επιδιώκουν τη διεύρυνση του πέους τους, έχουν πέος μεσαίου μεγέθους. Απλώς νομίζουν ότι είναι κάτω του μέσου όρου.

Γιατί; Μέρος του προβλήματος είναι η οπτική. Είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί το μέγεθος του πέος όταν ο άνδρας κοιτάζει προς τα κάτω, καθώς έχει μια κακή γωνία.

Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μερικοί άνδρες με πέος μεσαίου μεγέθους έχουν εμμονή με την ιδέα ότι είναι πάρα πολύ μικρό. Υπάρχει ακόμη και μια ψυχιατρική διάγνωση: Η διαταραχή δυσμορφίας του πέους. Είναι παρόμοια με την αντιληπτική στρέβλωση των ανορεξικών που νομίζουν ότι είναι υπέρβαρες, ανεξάρτητα από το πόσο λεπτές είναι.

Σύμφωνα με μια μελέτη, η πλειοψηφία των ανδρών που κάνουν χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης στο πέος τους έχουν αυτή την κατάσταση. Μεταγενέστερα, είναι, επίσης, οι λιγότερο ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

Τι φέρνει αποτέλεσμα; Η απώλεια βάρους

Υπάρχει μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για να έχετε το μεγαλύτερο πέος που αναζητάτε: Η απώλεια βάρους.

Πολλοί άνδρες που πιστεύουν ότι έχουν ένα μικρό πέος είναι υπέρβαροι. Η απώλεια βάρους θα αποκαλύψει περισσότερα από τον κρυφό άξονα που είναι θαμμένος κάτω από το λίπος της κοιλιάς. Στην πραγματικότητα δεν αυξάνεται το μέγεθος του πέους με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο άνδρας το βλέπει μεγαλύτερο.

Για τους άνδρες που προτιμούν να έχουν μια χειρουργική διαδικασία από το να τρώνε λιγότερο, η λιποαναρρόφηση του λίπους γύρω από το πέος μπορεί επίσης να λειτουργήσει. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, καθώς αν δεν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, το πέος σας θα βυθιστεί και πάλι στην κοιλιά σας, όπως μια αποβάθρα σε υψηλή παλίρροια.

Μεγέθυνση πέους: Χάπια, κρέμες, και συσκευές

Τι άλλο υπάρχει; Εδώ είναι μια σύνοψη ορισμένων δυσάρεστων επιλογών.

Η αντλία κενού. Αυτό είναι ένας κύλινδρος που αναρροφά αέρα προς τα έξω. Θα κολλήσετε το πέος σας μέσα και το κενό που προκύπτει αντλεί επιπλέον αίμα σε αυτό, καθιστώντας το όρθιο και λίγο μεγαλύτερο. Στη συνέχεια, σφίγγετε το πέος με ένα σφιχτό δαχτυλίδι – σαν ένα τουρνικέ – για να κρατήσετε το αίμα και να μην γυρίσει πίσω στο σώμα σας. Ποια είναι τα μειονεκτήματα; Το αποτέλεσμα διαρκεί μόνο για όσο διάστημα έχετε το δαχτυλίδι. Χρησιμοποιώντας το για περισσότερο από 20 έως 30 λεπτά μπορεί να προκαλέσει βλάβη του ιστού.

Διατάσεις με βάρη. Τα βάρη και οι διατάσεις δεν θα μεγαλώσουν το πέος σας -δεν πρόκειται για έναν μυ. Ωστόσο, βάζοντας βάρη στο χαλαρό πέος σας μπορεί να το τεντώσουν λίγο. Η τεχνική απαιτεί έναν μεγάλο βαθμό αφοσίωσης. Στο τέλος, θα είστε αρκετά τυχεροί αν κερδίσετε περίπου 1,3 εκατοστά. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν το σχίσιμο του ιστού, έκρηξη των αιμοφόρων αγγείων και άλλα προβλήματα.

Χάπια, συμπληρώματα, αλοιφές, κρέμες. Κανένα από αυτά δεν φέρνει αποτέλεσμα.

Χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης πέους

Τι γίνεται με τη χειρουργική επέμβαση; Μπορεί να λειτουργήσει, αλλά υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις. Υπάρχουν δύο βασικές χειρουργικές επεμβάσεις μεγέθυνσης πέους.

Η επιμήκυνση του πέους. Η συνηθέστερη διαδικασία είναι να κοπεί ο σύνδεσμος που συνδέει το πέος με την λεκάνη. Αυτό επιτρέπει σε ένα κομμάτι του πέους -κατά μέσο όρο λιγότερο από 3 εκατοστά- να γίνει ορατό έξω από το σώμα. Δεν είναι πραγματικά επιμήκυνση του πέους αλλά ουσιαστικά αποκάλυψη του τμήματος που είναι κρυμμένο μέσα στο σώμα. Για να αποτρέψει την επανεισδοχή του μέσα στο σώμα, ένας άντρας θα πρέπει να χρησιμοποιεί βάρη ή συσκευές τεντώματος καθημερινά για περίπου έξι μήνες.

Η διεύρυνση του πέους. Για τους άνδρες που πιστεύουν ότι το πέος τους είναι πολύ λεπτό, πιο αμφιλεγόμενες διαδικασίες μπορούν να το πυκνώσουν, με τη χρήση εμφυτευμένου λίπος, σιλικόνης ή μοσχευμάτων ιστών.

Μια νεότερη -και χαμηλού κινδύνου- διαδικασία μπορεί να λειτουργήσει για ορισμένους άνδρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το όσχεο μπαίνει ψηλά στον άξονα του πέους. Μερική αποσύνδεση του όσχεου μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα από τον άξονα, κάνοντας το πέος να φανεί περισσότερο. Η επέμβαση διαρκεί 20 λεπτά.

Κίνδυνοι από τη χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης πέους

Προτού αρχίσετε να μαζεύετε λεφτά για να κάνετε μια επέμβαση που θα βελτιώσει το μέγεθος το πέους σας, εξετάστε τους κινδύνους της χειρουργικής επέμβασης για την επιμήκυνση ή τη διεύρυνση του πέους.

Δεν υπάρχουν καλά μελετημένες προσεγγίσεις. Καμιά σημαντική ιατρική οργάνωση δεν εγκρίνει αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις. Μερικοί άνδρες επιλέγουν να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες, όπου επιτρέπονται διάφορες αμφιλεγόμενες τεχνικές. Αν αυτή η σκέψη έχει περάσει από το μυαλό σας, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να έχετε μια ειλικρινή συζήτηση με το γιατρό σας σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Οι παρενέργειες των επεμβάσεων επιμήκυνσης πέους είναι πολλές και περιλαμβάνουν λοιμώξεις, βλάβη των νεύρων, μειωμένη ευαισθησία και δυσκολία επίτευξης στύσης. Ισως το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ουλές μπορεί να σας αφήσουν με ένα πέος που είναι μικρότερο από ό, τι ξεκινήσατε. Η διεύρυνση του πέους είναι ακόμη πιο αμφιλεγόμενη. Οι παρενέργειες μπορεί να είναι ένα αντιαισθητικό, άμορφο και ανώμαλο πέος.

Οι λίγες μελέτες που έχουν γίνει δεν είναι ενθαρρυντικές. Η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Μελέτη εξέτασε 42 άνδρες που είχαν υποβληθεί σε διαδικασίες για επιμήκυνση του πέους τους και διαπίστωσε ότι μόνο το 35% ήταν ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα. Οι μισοί αναγκάστηκαν να κάνουν περισσότερα χειρουργεία.

Αναθεωρώντας τη μεγέθυνση πέους

Το να επιθυμεί κανείς να έχει μεγαλύτερο πέος είναι κάτι το συνηθισμένο. Αν όμως σας γίνει εμμονή, τότε σταματήστε και ξανασκεφτείτε το προτού δημιουργήσετε στον εαυτό σας μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που πιστεύετε ότι έχετε.

Μιλώντας με έναν γιατρό ή έναν θεραπευτή μπορεί να βοηθηθείτε. Η έρευνα έδειξε ότι όταν ένας γιατρός διαβεβαιώνει ειλικρινά έναν άντρα ότι το πέος του είναι μεσαίου μεγέθους, αυτός είναι πιθανό να σταματήσει την αναζήτηση για χειρουργική επέμβαση.

Θα πρέπει επίσης να είστε επιφυλακτικοί έναντι ισχυρισμών για θαυματουργές επιμηκύνσεις πέους. Ο κύριος στόχος αυτών των διαφημίσεων είναι οι ανασφαλείς άνδρες που νομίζουν ότι όλη η δύναμή τους έγκειται στο πέος τους. Αυτοί είναι τα εύκολα θύματα.

Οταν πρόκειται για το μέγεθος του πέους, το μεσαίο μέγεθος είναι αυτό που είναι το ιδανικό. Ενα πέος που είναι πάρα πολύ μεγάλο μπορεί να είναι ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ένα που είναι πάρα πολύ μικρό. Για τους άνδρες που έχουν πάρα πολύ μεγάλο πέος, το στοματικό ή το κολπικό σεξ μπορεί να είναι κάτι το δύσκολο για τον ερωτικό τους παρτενέρ.

Το μέγεθος πραγματικά δεν έχει σημασία τόσο, όσο έχει σημασία να είναι κανείς δημιουργικός εραστής. Το πώς χρησιμοποιείτε το μυαλό σας, τα χέρια, το στόμα σας και ό,τι άλλο, είναι αυτό που πραγματικά μετράει στην κρεβατοκάμαρα.

Γι’ αυτό λοιπόν σκεφτείτε: Η επιδίωξη ενός μεγαλύτερου πέους θα μπορούσε να σας αφήσει με ένα άμορφο, μελανιασμένο και δυσλειτουργικό πέος (για να μην αναφέρουμε ένα στραγγισμένο τραπεζικό λογαριασμό). Αξίζει να διακινδυνεύσετε τα εκατοστά που έχετε για την ελπίδα ενός ή το πολύ δύο επιπλέον εκατοστών;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει