Έρχεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση των χλαμυδίων

Eνα σημαντικό εμβόλιο ανέπτυξαν οι επιστήμονες του Harvard το οποίο προκαλεί ανοσολογία στον οργανισμό και προστατεύει από τα χλαμύδια (chlamydia trachomatis) ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης. τα οποία και δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Science το εμβόλιο που ανέπτυξαν, δοκιμάστηκε σε ποντίκια, και διαπίστωσαν ότι βοηθούσε στην παραγωγή κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία από τη μόλυνση με χλαμύδια.

Το εμβόλιο λειτούργησε θετικά στα ποντίκια και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και ότι το εμβόλιο δείχνει να είναι αποτελεσματικό σε μια σειρά από διαφορετικά στελέχη.

Χορηγείται σε περιοχές με βλεννογόνους, όπως η μύτη ή κάτω από τη γλώσσα, με τη χρήση νανοσωματιδίων που είναι αρκετά μικρά για να ταξιδέψουν στους λεμφαδένες και να παράγουν την ανοσολογική απόκριση που εξαπλώνεται σε όλο το σώμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μοναδική προσπάθεια μέχρι σήμερα να γίνει ένα τέτοιο εμβόλιο έγινε το 1960 και κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία. Ωστόσο, οι επιστήμονες σήμερα υποστηρίζουν ότι έχουν βρει για ποιο λόγο απέτυχε το τότε εμβόλιο και ξεπέρασαν αυτό το σκόπελο στο νέο εμβόλιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει