Για πόσο διάστημα ζει στις επιφάνειες ο σταφυλόκοκκος;

Τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου μπορούν να ζήσουν σε ένα αντικείμενο μέχρι και 24 ώρες, επομένως είναι πολύ σημαντικό να πλένετε τα κοινόχρηστα αντικείμενα και επιφάνειες τακτικά ειδικά όταν γνωρίζετε ότι ο σταφυλόκοκκος είναι παρών.

Επειδή πολλοί άνθρωποι μεταφέρουν βακτήρια σταφυλόκοκκου, είναι αδύνατο να απαλλαγεί κανείς από όλες τις εμφανίσεις του συγκεκριμένου βακτηρίου. Ωστόσο, η καλή υγιεινή μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση μόλυνσης στους άλλους.

Για να εξουδετερωθούν τα βακτήρια σταφυλόκοκκου σε επιφάνειες, θα πρέπει αυτές να καθαρίζονται τακτικά με διάλυμα καθαρισμού με βάση κάποιο λευκαντικό. Τα ρούχα θα πρέπει να πλένονται με απορρυπαντικό και να στεγνώνουν σε υψηλή θερμοκρασία αντί να μείνουν να στεγνώσουν με τον αέρα, γιατί μόνο έτσι θα σκοτωθούν τα βακτήρια σε περίπτωση μόλυνσης.

Πάντα θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι αν έρθετε σε επαφή με γάζες, ρούχα ή άλλα αντικείμενα που έχουν έρθει σε επαφή με βακτήρια σταφυλόκοκκου.

Επίσης, θα πρέπει να αποφευχθεί η κοινή χρήση προσωπικών αντικειμένων, όπως ξυραφάκια και πετσέτες, ώστε να αποφευχθεί η λοίμωξη. Πάντα θα πρέπει οι μολυσμένες περιοχές του δέρματος να καλύπτονται με επιδέσμους, μέχρις ότου επουλωθούν πλήρως. Κατά τη χρήση εξοπλισμού ασκήσεων σε κοινόχρηστο περιβάλλον, όπως μπορεί να συμβεί σε ένα γυμναστήριο, θα πρέπει να σκουπίσετε το μηχάνημα στο σημείο που αυτό έρχεται σε επαφή με το δέρμα, για την πρόληψη της εξάπλωσης των βακτηριδίων σε άλλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει