Η κανέλα στην υπηρεσία της ομορφιάς

Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ομως, η κανέλα δεν είναι μόνο για το μαγείρεμα, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την ομορφιά σας.

Το συγκεκριμένο βότανο έχει μια σειρά από χρήσεις, και μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα «εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας» για την ομορφιά σας. Οι χρήσεις της είναι τόσο πολλές που ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να την μετακινήσετε από το ντουλάπι της κουζίνας σας στο μπάνιο σας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματικό, να απορροφηθεί από το δέρμα και τα μαλλιά, να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση των χειλιών, ακόμα και να ανακουφίσει από την ακμή.

Δείτε 6 ιδιαίτερα αποτελεσματικές χρήσεις της κανέλας για την ομορφιά σας:

1. Απολυμαντικό χεριών

Μια μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι η εφαρμογή κανέλας στα χέρια είναι τόσο αποτελεσματικός αντιβακτηριακός παράγοντας που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα καλύτερα απολυμαντικά του εμπορίου.

2. Ανακούφιση από την ακμή

Οι αντισηπτικές ιδιότητες της κανέλας μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή όταν εφαρμοστεί τοπικά ως έλαιο ή σε μορφή πάστας που έχει φτιαχτεί από την σκόνη του μπαχαρικού.

3. Αποσμητικό για δροσερή αναπνοή

Αυτό είναι έτσι κι αλλιώς προφανές, καθώς η κανέλα έχει πολλάκις χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα, αλλά είναι εξαιρετική για την αναπνοή αν πιπιλίσετε μια ράβδο κανέλας ή ετοιμάσετε ένα τσάι με μια μικρή δέσμη από ράβδους κανέλας.

4. Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής

Η κανέλα σε σκόνη δρα ως απολεπιστικό και μπορεί να επαναφέρει το αίμα στο τριχωτό της κεφαλής και να θρέψει την συγκεκριμένη περιοχή. Για να τη χρησιμοποιήσετε στο κεφάλι σας αναμείξτε ένα μέρος κανέλας, δυόμισι μέρη μέλι και τέσσερα μέρη ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ με το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής, αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, όπως κάνετε όταν λούζεστε.

5. Απολέπιση σώματος

Δοκιμάστε να αναμείξετε μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας με δύο φλιτζάνια ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας κανέλα, δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι ή φανείτε πιο δημιουργικές και κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς.

6. Φουσκώνει με φυσικό τρόπο τα χείλη

Τρίψτε τα χείλη σας με βρεγμένο ξύλο κανέλας ή ρίξτε μια σταγόνα λάδι κανέλας και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να ενισχύσετε τα χείλη σας και να φαίνονται πιο σαρκώδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει