Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά – έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα της Κυριακής (26/1) περίπου 11 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Αρχικά μάλιστα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε τον σεισμό στα 5,7 R για να τον διορθώσει στη συνέχεια στα 5,9 R και τώρα κάνει λόγο για 6 R, ενώ το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας αρχικά είχε κάνει λόγο για 4,7 R. Στην περιοχή συνεχίζονται οι μετασεισμοί της τάξεως των 4-5 R με τον πρώτο σεισμό, να θεωρείται πως είναι ο κύριος.

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά.

Από τη δόνηση που είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή στην Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αττική προκλήθηκαν μόνον υλικές ζημιές, ωστόσο οι κάτοικοι ανάστατοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και παραμένουν στους δρόμους.

«Βρισκόμαστε σε φάση καταγραφής των ζημιών, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους. Ολες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή και έχουν βγει στους δρόμους. Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, παρά μόνο ζημιές, κυρίως από σπασμένες τζαμαρίες μαγαζιών και άλλων γυάλινων ειδών, καθώς και σε παλιά κτίρια του νησιού», τόνισε ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, Ευάγγελος Κεκάτος, με δηλώσεις που έκανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις βράχων με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι στα βόρεια του νησιού.

Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται περίπου 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χιλιόμετρα από την Πάτρα, περίπου 11 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και 2 από το Ληξούρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει