Κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας από βροχή και απεργίες

Καταρρακτωδώς βρέχει από το πρωί στους οδικούς άξονες της Αττικής και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει δημιουργήσει κομφούζιο στους δρόμους.

Την κατάσταση επιδείνωσε το «δίπλωμα» μιας νταλίκας τα ξημερώματα στη γέφυρα Ροσινιόλ που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στον Κηφισό με την κίνηση να αποκαθίσταται πλήρως στο σημείο μόλις στις επτά το πρωί.

Η νταλίκα ξέφυγε εξαιτίας του ολισθηρού οδοστρώματος και ανετράπη στο ρεύμα καθόδου του Κηφισού, αλλά ευτυχώς ούτε ο οδηγός της τραυματίστηκε, ούτε κάποιο άλλο διερχόμενο όχημα περνούσε από το σημείο εκείνη την ώρα.

Aπεργιακός κλοιός

Παράλληλα, όμως, τα προβλήματα συνεχίζονται στις συγκοινωνίες, αλλά και στη λειτουργία του δημόσιου τομέα και των νοσοκομείων λόγω της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Κλειστές θα παραμείνουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, (ΠΝΟ) οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν:

– Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.

– Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

– Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.

– Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.

– Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.

– Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει χωριστή συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Κανονικά θα λειτουργεί ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ και μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο).

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα είναι όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος – Κατάκολο – Ολυμπία.

Επισημαίνεται, ότι μετά τη λήξη της απεργίας των σιδηροδρομικών (Τετάρτη προς Πέμπτη) οι αμαξοστοιχίες 600 από Αθήνα και 601 από Θεσσαλονίκη, θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει