Μαλαισιανή κυβέρνηση: Το αγνοούμενο αεροσκάφος συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/3) ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ.

«Η τελευταία θέση του ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ της Αυστραλίας», ανέφερε ο Ραζάκ σε ανακοίνωσή του στον Τύπο, αφού ενημέρωσε σχετικά τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων του Boeing 777.

«Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».

«Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιβιώσει», αναφέρει ένα μήνυμα της αεροπορικής εταιρείας στα κινητά τηλέφωνα των συγγενών τους, σύμφωνα με το BBC. Οπως επεσήμανε ο Ραζάκ, οι πληροφορίες αυτές προήλθαν από τη βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών ατυχημάτων. Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με το Μπόινγκ θα παρουσιαστούν την Τρίτη, 25 Μαρτίου.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού δεν γίνεται καμία αναφορά σε ταυτοποίηση των όποιων συντριμμιών βρέθηκαν στην περιοχή με το αγνοούμενο Μπόινγκ. Αυτό που είπε στην ανακοίνωσή του είναι πως στο συγκεκριμένο σημείο σταματούν τα στίγματα του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, οι συγγενείς των επιβαινόντων που, όπως προαναφέρθηκε ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις μέσω sms (!) και πρόκειται να ταξιδέψουν για το Περθ της Αυστραλίας, την πιο κοντινή πόλη στο σημείο που έγινε το δυστύχημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει