Μέγεθος πέους: Tι θεωρείται φυσιολογικό

Το μέγεθος του πέους του άνδρα ποικίλλει λιγότερο απ’ ό,τι πιστεύεται ευρέως. Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, το μέγεθος του μη διεγερμένου πέους δεν έχει καμία σχέση με το ύψος ενός άνδρα.

Επομένως, ποιος είναι ο μέρος όρος;

Ο μέσος όρος ενός πέους σε στύση είναι περίπου 12-16 εκατοστά, όταν μετράται από την κορυφή προς τη βάση, στην επάνω επιφάνεια (την πλευρά με την κυματοειδή φλέβα).

Το 90% όλων των ανδρών βρίσκονται μεταξύ των 14,5-17,5 εκατοστών, παρά τους όποιους ισχυρισμούς για το αντίθετο.

Το μέγεθος του πέους όταν αυτό είναι χαλαρό, δεν αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για το μέγεθός του όταν είναι σε διέγερση. Ενα χαλαρό πέος κυμαίνεται από 7,5 εκατοστά έως 15 εκατοστά, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Οσο πιο κρύο είναι το πέος τόσο μικρότερο γίνεται…

Το χαλαρό πέος επιμηκύνεται γενικά κατά περίπου 5 εκατοστά όταν είναι κάθετο και τα πέη που είναι μικρότερα όταν είναι χαλαρά, τείνουν να επιμηκύνονται αναλογικά περισσότερο όταν πλέον διεγερθούν.

Επομένως, πόσο σημαντικό είναι το μέγεθος;

Αν μιλάμε για το πέος μέσα στον κόλπο κατά τη διάρκεια του σεξ, θα πρέπει να γνωρίζετε πως εφόσον το πέος μπορεί να εισέλθει στον κόλπο δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να μην μπορείτε να απολαύσετε τη σεξουαλική επαφή ή να μην ξεκινήσει μια εγκυμοσύνη, αν θέλετε να κάνετε παιδί (και να το έχετε υπόψιν σας αν δεν θέλετε…).

Οπως οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν και σίγουρα μπορούν να διαβεβαιώσουν τους ερωτικούς συντρόφους τους, το μέγεθος του πέους είναι πολύ πιο σημαντικό για τους ίδιους παρά γι’ αυτές. Το μέγεθος του πέους δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα με την ποιότητα του άνδρα ως εραστή, επομένως όλοι οι ενδοιασμοί και οι ανησυχίες είναι μέσα στο κεφάλι των ανδρών.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένες φορές στις ταινίες πορνό οι άνδρες πρωταγωνιστές είναι εξωφρενικά καλά προικισμένοι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πολύ μεγάλο πέος στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσει μειονέκτημα. Είναι πολύ δύσκολο για ένα πολύ μεγάλο πέος να διατηρήσει μια ισχυρή στύση σε όλο του το μήκος και έτσι μπορεί να μην είναι τόσο σταθερό όσο ενός άνδρα που διαθέτει πέος μεσαίου μεγέθους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει