Μπορεί o καιρός ή οι εποχιακές αλλαγές να επηρεάσουν την αρτηριακή πίεση;

Οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία να στενεύουν, γεγονός που αυξάνει την αρτηριακή πίεση, λόγω της προσπάθειας που κάνει να κυκλοφορήσει το αίμα ανάμεσα στις φλέβες και τις αρτηρίες.

Επομένως, η πίεση του αίματος είναι γενικά υψηλότερη το χειμώνα και χαμηλότερη το καλοκαίρι.

Εκτός από το κρύο, η πίεση του αίματος μπορεί επίσης να επηρεαστεί από μια ξαφνική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, όπως μια καταιγίδα ή ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο. Το σώμα και τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να αντιδράσουν στις απότομες αλλαγές, την υγρασία, την ατμοσφαιρική πίεση, τις νεφώσεις ή τον αέρα με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν στο κρύο. Αυτές οι μεταβολές στην πίεση του αίματος, που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, είναι πιο συχνές στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Αλλα εποχιακά αίτια της ανόδου της αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνουν την αύξηση του σωματικού βάρους και την μειωμένη σωματική δραστηριότητα το χειμώνα. Αν έχετε ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση, συνεχίστε να παρακολουθείτε το αίμα σας, στις αλλαγές των εποχών και ενημερώστε τον γιατρό σας. Ο γιατρός μπορεί να συστήσει την αλλαγή δόσης του φαρμάκου που παίρνετε για την πίεση ή να σας δώσει άλλη φαρμακευτική αγωγή. Μην κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στα φάρμακά σας χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.