Οι χειρότερες συμβουλές για την απώλεια βάρους

Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε ή ακούτε. Ομως, εσείς δεν ήσασταν που χρόνια ολόκληρα δεν τρώγατε κρόκο αυγού επειδή κάποιος κάποτε σας είπε ότι βλάπτει την υγεία;

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις χειρότερες συμβουλές για την απώλεια βάρους που μόλις τις διαβάσετε οφείλετε να τις ξεχάσετε άμεσα!

avocado_sandwich

Τα λίπη σας παχαίνουν

Ολα εξαρτώνται από το είδος του λίπους που τρώτε. Τα λίπη από τα τσιπς μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης σας και τον κίνδυνο να αναπτύξετε διάφορες ασθένειες. Ομως, τα καλά λίπη, όπως είναι αυτά από τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο ή το σολομό θα προστατέψουν την καρδιά σας και την γενική υγεία σας.

snaks

Τα σνακς σας κάνουν να παίρνετε βάρος

Τα συχνά και μικρά σνακς είναι ωφέλιμα και μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να ελέγξετε τις μερίδες των μεγάλων γευμάτων σας. Μπορείτε να επιλέξετε τα υγιεινά σνακς που δεν θα προκαλέσουν ραγδαίες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αυτό είναι ό,τι χρειάζεστε για να ελέγξετε καλύτερα την όρεξή σας.

calorie-calculator-

Πρέπει να υπολογίζετε ακόμα και τη μία θερμίδα

Δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες. Ο τύπος των θερμίδων, η στιγμή που τρώτε και η ποιότητά τους μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απώλεια βάρους. Για παράδειγμα 50 θερμίδες μήλο δεν είναι το ίδιο με 50 θερμίδες  junk food.

bread-sad-face

Σταματήστε να καταναλώνετε γλουτένη

Δεν  υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν πως η γλουτένη αυτή καθ’ αυτή σας κάνει να παίρνετε βάρος. Το πρόβλημα με τη γλουτένη υφίσταται όταν αρχίσετε να καταναλώνετε πάρα πολλά επεξεργασμένα δημητριακά όπως είναι το άσπρο ψωμί. Αν σκοπεύετε να σταματήσετε την κατανάλωση γλουτένης καλό θα είναι να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας, γιατί η έλλειψη γλουτένης μπορεί να σας προκαλέσει δυσκολία στην απορρόφηση σημαντικών θρεπτικών ουσιών.

sports-drink-workout

Καίτε περισσότερες θερμίδες αν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι

Η άσκηση με άδειο στομάχι δεν επηρεάζει την καύση των θερμίδων σε καμία περίπτωση, αλλά μπορεί να προκαλέσει απώλεια μυϊκής μάζας και αυτό εσείς μπορείτε να το εκλάβετε ως μείωση του σωματικού βάρους. Αποφύγετε την άσκηση με άδειο στομάχι. Τρώτε τουλάχιστον μερικά γλυκά φρούτα όπως οι μπανάνες ή τα ροδάκινα.

wra

Πρέπει να τρώτε κάθε δύο ώρες

Η υπερβολική απόσταση μεταξύ των γευμάτων θα επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας. Πιο συχνές και μικρότερες μερίδες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια φυσιολογική όρεξη. Αν το κάνετε αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το είδος των τροφίμων που τρώτε. Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν σωματικό βάρος από τη στιγμή που άρχισαν να τρώνε πέντε ή περισσότερα γεύματα την ημέρα, επειδή δεν είχαν προηγουμένως συμβουλευτεί το γιατρό τους για την υγιεινή διατροφή.

few-cal

Nα τρώτε λίγες θερμίδες

Οταν η πρόσληψη των θερμίδων είναι πολύ χαμηλή, το σώμα σας αναγνωρίζει το συγκεκριμένο γεγονός σαν πείνα και επιβραδύνει το  μεταβολισμό. Θα ήταν πιο λογικό να μειωθεί η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά 500 μέσω της διατροφής και των ασκήσεων για το σώμα. Αυτό θα οδηγήσει σε αργή αλλά πιο υγιεινή απώλεια βάρους της τάξεως του ενός κιλού την εβδομάδα.

krokos

Μην τρώτε τον κρόκο του αυγού

Σε σύγκριση με το ασπράδι που προσφέρει μόνο πρωτεΐνες, ο κρόκος του αυγού περιέχει 100% καροτενοειδή, βιταμίνες Α, Ε και D, καθώς και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Απολαύστε τα μέτρια, ούτε πολύ σφιχτά ούτε μελάτα. Μπορείτε να καταναλώνετε 4-6 κρόκους την εβδομάδα. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι αν είναι καλό για σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο κρόκος θα αυξήσει το επίπεδο της καλής (HDL) χοληστερόλης σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει