Ορατό το ενδεχόμενο απολύσεων 1.200 γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Με απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τον στόχο των 4.000 απολύσεων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν «δεν βγουν τα κουκιά» από τις αποχωρήσεις των  εργαζόμενων στις αμυντικές βιομηχανίες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συναντήθηκε την Παρασκευή (8/11) με την Τρόικα και παρουσίασε τον αριθμό των ατόμων που θα αποχωρήσουν από τον δημόσιο τομέα, ωστόσο αν πάρει παράταση κάποια απόφαση για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες, να στραφεί στον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τον συμφωνημένο αριθμό των απολύσεων που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2013, απολύοντας 1.200 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που οι ειδικότητές τους δεν ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αν αυτό τελικά συμβεί, τότε στη θέση τους θα γίνουν 1.200 νέες προσλήψεις σε άλλες ειδικότητες.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ που περιλαμβάνει την μετατροπή του σε αγοραστή Υγείας με τις μονάδες του είτε να μεταφέρονται στο ΕΣΥ είτε να δημιουργείται ένας τρίτος ανεξάρτητος οργανισμός που θα αναλάβει το σύνολο των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Ετσι, θα αλλάξει πιθανότατα το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε την ένταξη των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στη συνέχεια τη μετακίνησή τους σε υγειονομικές περιφέρειες και πλέον «στο κάδρο» μπαίνει το ενδεχόμενο απολύσεων γιατρών.

Προς το παρόν, βέβαια, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και όπως προαναφέρθηκε όλα θα κριθούν κυρίως από το τι θα γίνει στις αμυντικές βιομηχανίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει