Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Σκανδαλώδες φαινόμενο ο Υγειονομικός Χάρτης»

Θέση στο θέμα των λαθών του Υγειονομικού Χάρτη πήρε με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (3/10) ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που ζητά από το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Στην ανακοίνωση o Υγειονομικός Χάρτης χαρακτηρίζεται ως «τερατούργημα» και γίνεται, μεταξύ άλλων, αναφορά στο υπέρογκο ποσό (6 εκ. ευρώ) που ξοδεύτηκε για την κατασκευή του, χωρίς τελικά να απεικονίζεται σ’ αυτόν η πραγματικότητα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνεται, εξάλλου, στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας του να αναλάβει τις ευθύνες του γι’ αυτά τα σκανδαλώδη αποτελέσματα και να πάρει μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει:

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με αίσθημα ευθύνης εκφράζει την έντονη δυσφορία του και την αντίθεσή του σε όλες εκείνες τις διαδικασίες οι οποίες οδήγησαν στην κατάρτιση ενός δήθεν υγειονομικού χάρτη της χώρας, με κόστος του έργου στα 6 εκατ. ευρώ, χάρτης ο οποίος αποδείχθηκε ότι περιλαμβάνει μόνον λάθη, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας, ο κ. Πάνος Ευσταθίου, να δώσει εντολή για την απόσυρση του τερατουργήματος!

Ο χάρτης υγείας αποτυπώνει, ως εργαλείο και με ακρίβεια, όλες τις υπηρεσίες υγείας (μονάδες υγείας, διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μηχανήματα κτλ) της χώρας. Το σημαντικό είναι, όμως, ότι ο υγειονομικός χάρτης δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνον απόλυτους αριθμούς και μεγέθη, χωρίς να περιλαμβάνει επίσης πιστή καταγραφή του συνόλου των υγειονομικών αναγκών της χώρας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει με κατηγορηματικότητα ότι αυτά που συμβαίνουν τόσα χρόνια, να ξοδεύονται πακτωλοί χρημάτων χωρίς να απεικονίζεται η πραγματικότητα και χωρίς να οδηγούμαστε σε χρήσιμα και τεκμηριωμένα αποτελέσματα, είναι σκανδαλώδη και καλεί το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του, να μην επιτρέψει να επαναληφθεί το φαινόμενο και να ελέγξει το κόστος το οποίο επιβαρύνει τις δαπάνες Υγείας σε μία περίοδο σκληρών περικοπών δαπανών στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Yγειονομικός Χάρτης για… κλάματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει