Πέντε συμβουλές για να έχετε λαμπερά μάτια

Δεν υπάρχει τίποτα που να «φωνάζει» τόσο έντονα την κούρασή σας, από τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Ακόμα κι αν έχετε κοιμηθεί 8 ώρες χωρίς διακοπή, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να τούς προκαλέσουν.

Μπορεί να είναι η ηλικία που αυξάνεται ή μπορεί να είναι διάφορες αλλεργίες που τούς δημιουργούν. Αντί, όμως, να συσσωρεύετε στρώσεις από concealer, που τελικά μπορεί να κάνουν τους κύκλους ακόμα πιο αισθητούς, δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να ζωντανέψετε τα μάτια σας και να τα κάνετε και πάλι φωτεινά.

Λευκό μολύβι ματιών

Εφαρμόστε στις εσωτερικές γωνίες των ματιών λευκό μολύβι για να φωτίσει περιοχές που συνήθως οι γυναίκες ξεχνούν να ασχοληθούν μαζί τους. Επικεντρωθείτε γύρω από τις περιοχές των αγωγών των δακρύων, καθώς και στις κοιλότητες της μύτης και ανακατέψετε με το ρουζ σας για να μαλακώσετε το αποτέλεσμα.

Κρέμα ματιών

Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να εμφανιστούν όταν το λεπτό δέρμα αποκαλύψει τις φλέβες που βρίσκονται από κάτω. Ψάξτε για μια κρέμα με πεπτίδια για να οικοδομήσετε το κολλαγόνο και με καφεΐνη για να συσταλούν τα αιμοφόρα αγγεία.

Concealer

Επιλέξτε ένα concealer σε κίτρινο τόνο, που να είναι μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το δέρμα σας. Απλώστε με ένα μικρό πινέλο μόνο στις σκοτεινές περιοχές, γιατί αν φωτίσετε και το γύρω από τους κύκλους δέρμα, τότε οι κύκλοι θα φαίνονται ακόμα πιο έντονοι.

Αλλεργία

Δοκιμάστε ένα αντιισταμινικό και ένα αποσυμφορητικό για να εξασθενίσει την αλλεργία που προκαλεί τους μαύρους κύκλους μέσα σε ένα μήνα. Μια λύση είναι να κοιμάστε με δύο μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι σας για να μην αφήσετε το αίμα να μαζεύεται κάτω από τα μάτια.

Αντιπερισπασμός

Για να τραβήξετε την προσοχή από τα κουρασμένα σας μάτια μην βάζετε μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας. Τραβήξτε την προσοχή στο κάτω μέρος του προσώπου με το ρουζ ή με ένα έντονο κραγιόν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει