Πέθανε πρώην καπνίστρια, πρωταγωνίστρια σε εκστρατεία κατά του καπνίσματος (videos)

O καρκίνος στοίχισε τη ζωή στην πρώην καπνίστρια, Τέρι Χολ, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην σοκαριστική αντικαπνιστική εκστρατεία των ΗΠΑ.

Η Χολ, πέθανε στο νοσοκομείο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας την περασμένη Δευτέρα (16/09) σε ηλικία 53 ετών.

Η Χολ, διαγνώστηκε με καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της. Ο καρκίνος επεκτάθηκε στον εγκέφαλό της το καλοκαίρι που πέρασε. Είχε ξεκινήσει το κάπνισμα στο γυμνάσιο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

«Η Χολ ήταν δημόσια ηρωίδα για την υγεία. Μπορεί να έχει σώσει περισσότερες ανθρώπινες ζωές απ’ όσες έσωσαν οι γιατροί», είπε ο Δρ Tομ Φρίντεν, διευθυντής του Κέντρου.

Η Χολ είχε ηγετικό ρόλο στην αντικαπνιστική εκστρατεία «Συμβουλές από πρώην καπνιστές», που επικεντρώθηκε στο πώς σχετίζεται με τον καρκίνο η φθορά του σώματος. Στην πρώτη της διαφήμιση παρουσιάστηκε βάζοντας μια περούκα, φορώντας ψεύτικα δόντια και χρησιμοποιώντας ένα μαντίλι για να καλύψει μια τρύπα στο λαιμό της. Ηταν η πιο δημοφιλής διαφήμιση της εκστρατείας και είχε περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Σε μια άλλη διαφήμιση η Χολ μιλώντας με την τεχνητή φωνή της παρείχε συμβουλές στους καπνιστές, ζητώντας τους να κάνουν ένα βίντεο του εαυτού τους τραγουδώντας ή διαβάζοντας δυνατά. «Η μόνη φωνή που έχει ακούσει ο εγγονός μου από μένα είναι αυτή», είχε πει στη διαφήμιση.

Δείτε τις δημοφιλείς διαφημίσεις που έκανε η Χολ στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του καπνίσματος:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει