Πετρελαιοκηλίδες ανοιχτά του Βιετνάμ, ένδειξη συντριβής του αεροπλάνου

Δύο μεγάλες πετρελαιοκηλίδες στο σημείο απ’ όπου εξέπεμψε το τελευταίο του σήμα το Boeing 777 των Μαλασιανών Αερογραμμών, μοιάζει να επιβεβαιώνει αυτό που όλοι φοβούνται, ότι δηλαδή το αεροσκάφος με τους 239 επιβάτες έχει συντριβεί.

Τις πετρελαιοκηλίδες ανακάλυψαν βιετναμέζικα αεροπλάνα που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ στις 01:41 του Σαββάτου, μια ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο επικαλείται δήλωση της κυβέρνησης του Βιετνάμ, οι πετρελαιοκηλίδες εντοπίστηκαν νοτίως του Βιετνάμ. Η μία έχει μήκος 10 χιλιομέτρων και η δεύτερη 15 χιλιομέτρων. Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται επισήμως ότι οι πετρελαιοκηλίδες έχουν άμεση σχέση με το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε, ωστόσο, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το είδος και το μέγεθός τους ταιριάζει με αυτές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τις δεξαμενές καυσίμων ενός αεροπλάνου που συνετρίβη.

Μέχρι τώρα, πάντως, η κοινή επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του αεροσκάφους από Βιετνάμ, Μαλαισία και Σιγκαπούρη δεν έχει εντοπίσει συντρίμμια του αεροσκάφους. Μάλιστα, νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός, καθώς αεροσκάφος της Μαλαισίας εντόπισε μια πορτοκαλί κηλίδα στη θάλασσα που αποδείχθηκε, όμως, ότι δεν ήταν τίποτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει