Πίνω ένα Πρωτεϊνικό Ρόφημα για Πρωινό Κάθε Μέρα: 5 Σημαντικές Αλλαγές

Όλοι γνωρίζουμε ότι η τροφοδοσία του σώματός μας με πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για την συνολική μας ευημερία. Ωστόσο, όταν δεν έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε ένα σωστά ισορροπημένο πρωινό κάθε πρωί, είναι δύσκολο να αποκτήσουμε τα απαραίτητα. Έτσι, η επιλογή ενός πρωτεϊνικού ροφήματος εν κινήσει είναι βολική και εύκολη, αλλά είναι πραγματικά ωφέλιμο; Ναι, σύμφωνα με ανθρώπους που μιλήσαμε και αντάλλαξαν το πρωινό τους με ένα πρωτεϊνικό ρόφημα κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Ακολουθούν πέντε αξιοσημείωτες αλλαγές που συνέβησαν.

Περισσότερη Ενέργεια

Shutterstock

Η Τζένιφερ Ράπτσακ, Διευθύντρια Fitness στο Results Fitness Gym, που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια, ηγείται της ομάδας fitness, κάνει προσωπική εκπαίδευση και προγράμματα ομαδικής γυμναστικής. Η Ράπτσακ χρειάζονταν συνεχόμενη ενέργεια για να αντεπεξέλθει στην ημέρα της και άρχισε να πίνει πρωτεϊνικά ροφήματα για βοήθεια. «Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν ότι η ενέργειά μου παρέμενε σταθερή σε 12ωρες μέρες», λέει. «Πριν από τα πρωτεϊνικά ροφήματα, κατέρρεα γύρω στη 2 μ.μ. και χρειαζόμουν καφέ ή σνακ. Με 25-30γρ πρωτεΐνης ορού γάλακτος κάθε πρωί, διατηρούσα σταθερή ενέργεια από την πρώτη μου τάξη BodyPump μέχρι τις απογευματινές προπονήσεις.»

Καλύτερος Χρόνος Ανάκαμψης

Shutterstock

Μια άλλη τρόπος που τα πρωτεϊνικά ροφήματα βοήθησαν τη Ράπτσακ ήταν η περίοδος ανάκαμψης μεταξύ των προπονήσεων, η οποία, όπως λέει, «βελτιώθηκε δραματικά». Εξηγεί, «Ως εκπαιδεύτρια Les Mills που διδάσκει τάξεις SPRINT και CXWORX, παρατήρησα ότι δεν ήμουν τόσο πιασμένη μεταξύ των υψηλής έντασης συνεδριών. Οι αριθμοί μου στην ενδυνάμωση επίσης αυξήθηκαν—πρόσθεσα 10 κιλά στο deadlift μου εκείνη την εβδομάδα.»

Έλεγχος Όρεξης

Shutterstock

Μια απρόσμενη αλλά ευπρόσδεκτη αλλαγή που παρατήρησε η Ράπτσακ ήταν ο έλεγχος της όρεξης. «Τα πρωτεϊνικά ροφήματα με κρατούσαν χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό, αποτρέποντας τα αδιάφορα σνακ που συνήθως κατέστρεφαν τη διατροφή μου», λέει. «Μετά από 14 χρόνια ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ACE, λέω στους πελάτες ότι η χρονική κατανομή της πρωτεΐνης είναι εξίσου σημαντική με τη συνολική πρόσληψη—ειδικά για όποιον κάνει πρωινές προπονήσεις.»

Λιγότερη Σκληρότητα Μυών

Shutterstock

Ο Δρ. Νικ Χάντινγκερ, DPT, USAW-1, Ιδρυτής του Streamline Performance Physical Therapy, είναι πρώην κολυμβητής Division I που διαγωνίστηκε στις Ολυμπιακές Δοκιμές και υπέστη έναν τραυματισμό στον ώμο για τον οποίο χρειάστηκε φυσικοθεραπεία. «Ήξερα ότι το σώμα μου χρειαζόταν σοβαρή πρωτεΐνη για να αναδομήσει τον μυϊκό ιστό μετά τη διαδικασία», εξηγεί. Το ρόφημα που χρησιμοποίησε ήταν το Optimum Nutrition Gold Standard Whey με κατεψυγμένα μούρα και βρώμη και παρατήρησε μεγάλη διαφορά μέσα σε πέντε ημέρες. «Παρατήρησα σημαντικά λιγότερη πρωινή σκληρότητα και ταχύτερη ανάκαμψη μεταξύ των συνεδριών φυσικοθεραπείας μου», λέει.

Βελτιωμένος Ύπνος

Shutterstock

Για να ξεκινήσει το ταξίδι ευεξίας του, ο Δρ. Χάντινγκερ ακολούθησε το πρωτόκολλο της κλινικής του: 1.4-2.0 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους καθημερινά. «Με 175 λίβρες, αυτό σήμαινε 110-140 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα», λέει. «Το πρωινό ρόφημα με 30-35 γραμμάρια πρωτεΐνης ορού γάλακτος μου έδωσε μια σταθερή βάση για να φτάσω αυτούς τους αριθμούς.» Εκτός από λιγότερη μυϊκή ευαισθησία, άλλη μία μεγάλη νίκη για τον Δρ. Χάντινγκερ ήταν η καλύτερη ποιότητα ύπνου. «Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν πόσο βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου μου—νομίζω επειδή το σώμα μου είχε επιτέλους τα δομικά στοιχεία που χρειάζονταν για σωστή αποκατάσταση των μυών κατά τη διάρκεια της νύχτας.»

via

Μπορεί επίσης να σας αρέσει