ΠΙΣ: Συστράτευση και ενότητα των ενώσεων των γιατρών

Συστράτευση όλων των γιατρών, «ανεξαρτήτως εκτιμήσεων και λαθών ή παραλείψεων που έγιναν κατά το παρελθόν», κάτω από την σημαία του Π.Ι.Σ. ζήτησε ο πρόεδρός του, Μιχάλης Βλασταράκος στη συνάντησή του με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη συνάντηση που έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα, 14 Απριλίου, στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με το Προεδρείο της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), ο κ. Βλασταράκος άκουσε προσεκτικά τις απόψεις που διατυπώθηκαν, σχετικά με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι συμβεβλημένοι ιατροί και τις παρενέργειες αυτών, στην περίθαλψη των ασφαλισμένων και διαπίστωσε πως η πλειονότητα των απόψεων είναι κοινές.

«Καλούμε όλους τους ιατρούς, ανεξαρτήτως εκτιμήσεων και λαθών ή παραλείψεων που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, να συστρατευτούν κάτω από τη σημαία του Π.Ι.Σ., ώστε μέσα από τη σφυρηλάτηση πλατειάς ενότητας να στείλουμε μήνυμα στην εκάστοτε εξουσία, ότι ο ιατρικός κόσμος δεν πρέπει να υποτιμάται, να χρησιμοποιείται με σκοπιμότητες, αλλά, αντιθέτως, να υπολογίζεται και να αξιοποιείται, διότι αυτό απαιτεί το συμφέρον της κοινωνίας.

Η περίθαλψη του αρρώστου πρέπει να αποτελεί για όλους μας οδηγό, να σηματοδοτεί το συνεχές ενδιαφέρον μας, αλλά και την αξιοπρεπή στάση που πρέπει να διέπει το ιατρικό σώμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ.

Την Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου, έχει οριστεί ραντεβού με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης να καταλήξουν στην τελική διαπραγμάτευση για τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει