Ποια είναι τα μυστικά της αποτελεσματικής άσκησης

Η τακτική άσκηση είναι μια πρόκληση για πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό προσπαθήστε να ακολουθείτε τις συμβουλές των περισσότερο έμπειρων, σχετικά με τον τρόπο που θα κάνετε τις δικές σας, περισσότερο αποτελεσματικές.

Σύμφωνα με μερικούς από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο υπάρχουν τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε πιο γρήγορα ένα εξαιρετικό επίπεδο της φυσικής κατάστασης, αλλά και να ενισχύσετε το σώμα σας:

H αποτελεσματική άσκηση πρέπει να περιλαμβάνει:

Ασκήσεις ενδυνάμωσης. Μόλις 20 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να ενισχύσουν ολόκληρο το σώμα σας.

Διάστημα της προπόνησης. Στην απλούστερη μορφή του, είναι μια εναλλαγή περπατήματος και τρεξίματος.

Αερόβιες ασκήσεις. Αφιερώστε 30 έως 60 λεπτά για να κάνετε κάθε μέρα αερόβιες ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως είναι το περπάτημα. Μπορείτε να αυξήσετε την ένταση, όταν διαπιστώσετε ότι έχει αυξηθεί η αντοχή σας. Μην πιέσετε την κατάσταση, η ένταση θα πρέπει να αυξηθεί μόνο όταν αισθανθείτε ότι το αντέχετε.

Δείτε πώς μπορούν να επιτευχθούν αυτά.

Αναζητήστε ρεαλιστικούς στόχους

Μην ποθείτε την τελειότητα και μην θέτετε μη ρεαλιστικούς στόχους. Αντ’ αυτού επικεντρωθείτε σ’ αυτό που μπορεί πραγματικά να πετύχει. Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να τρέξετε σε μαραθώνιο. Ξεκινήστε αργά και αυξήστε τον αριθμό των στόχων σας ανάλογα με τις ικανότητές σας.

Ασκηθείτε μαζί με τους φίλους σας

Βρείτε ένα φίλο ή συγγενή με τον οποίο σάς αρέσει να περνάτε το χρόνο σας. Μ’ αυτό τον τρόπο ο ένας θα ενθαρρύνει τον άλλο, προκειμένου να αποκτήσετε υγιείς συνήθειες.

Ασκηθείτε μαζί και αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και δεξιοτήτων. Κάτι που είναι εύκολο για εσάς, μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον άλλο. Μπορεί να μην βρίσκεστε στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μην ασκηθείτε από κοινού.

Συγχρονίστε τις υποχρεώσεις σας

Είστε πολύ απασχολημένοι για να ασκηθείτε; Είναι καιρός να ρυθμίσετε τις υποχρεώσεις σας με τη γυμναστική σας. Για την καθημερινή άσκησή σας δεν χρειάζεστε τίποτα παραπάνω από ένα… πάτωμα! Κάντε ασκήσεις που θα τονώσουν τους μύες σας σε προβληματικές περιοχές. Ασκηθείτε όσο μπορείτε και όσο σάς επιτρέπει ο χρόνος σας. Μπορείτε να ασκηθείτε ακόμα και παρακολουθώντας τηλεόραση. Τα πάντα γίνονται, αν το θέλετε πραγματικά.

Προσπαθήστε να είστε ευτυχισμένοι

Η ευτυχία είναι στιγμές και ακόμα και μια φυσική δραστηριότητα μπορεί να είναι για εσάς απολαυστική. Αν δεν σας αρέσει να σηκώνετε βάρη μην πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Κάντε ποδήλατο, περπάτημα, μια μεγάλη βόλτα, τρέξτε στη φύση. Οπου μπορείτε και ό,τι μπορείτε. Μπορείτε ακόμα να βάλετε ένα χορευτικό τραγούδι και να αρχίσετε να χορεύετε.

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να επιλέξετε μια φυσική δραστηριότητα που να σας αρέσει, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορέσετε να κάνετε την άσκηση αναπόσπαστο μέρος της ζωής σας.

Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα για την άσκηση

Προσπαθήστε να ασκηθείτε κατά την περίοδο που έχετε περισσότερη ενέργεια. Αν είστε πρωινός τύπος, ασκηθείτε το πρωί. Αν είστε βραδινός και έχετε περισσότερη ενέργεια το βράδυ, τότε ασκηθείτε το βράδυ.

Ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας που θα επιλέξετε να ασκηθείτε, η άσκηση θα επηρεάσει θετικά την υγεία σας. Επιλέξτε μια χρονική στιγμή που θα έχετε περισσότερη ενέργεια και ξεκινήστε την άσκηση.

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό

Αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους αρχάριους. Μια συμβουλή από τους ειδικούς θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια είναι τα μέρη του σώματος και ποιος ο τρόπος για να τα δουλέψετε.

Το κλειδί είναι να εκτελέσετε τις ασκήσεις σωστά, γιατί αλλιώς μπορεί να κάνετε κακό στο σώμα σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς πρέπει να ξεκινήσετε και πώς να προχωρήσετε, τότε επιβάλλεται να ρωτήσετε κάποιον ειδικό.

Διατηρήστε την έμπνευσή σας

Η άσκηση είναι μια κατάσταση του μυαλού. Ενας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε εμπνευσμένοι είναι να συμμετάσχετε σε συζητήσεις ανθρώπων που αθλούνται, να ζητήσετε την γνώμη τους και να τους πείτε τη δική σας. Αν αυτό δεν σας εμπνέει αρκετά, τότε επιχειρήστε να ορίσετε βραχυπρόθεσμους στόχους. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε κάτι που θα παλεύετε να φτάσετε και θα διατηρήσετε όχι μόνο την έμπνευσή σας, αλλά και μια αίσθηση ελέγχου πάνω στο μυαλό και το σώμα σας.

Να είστε υπομονετικοί

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, υπάρχουν πάντα καλές και κακές ημέρες. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Σε τελική ανάλυση, δεν ασκείστε για κάποιον άλλον, αλλά για τον εαυτό σας, την σωματική και την ψυχική σας υγεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει