Ποια είναι τα συμπτώματα της θρόμβωσης;

Τα συμπτώματα του θρόμβου του αίματος εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το μέρος όπου βρίσκεται ο θρόμβος. Γενικά, περιλαμβάνουν κοκκίνισμα, πόνο ή μούδιασμα, ταχυπαλμία, αίσθημα καψίματος και φλεγμονή.

Το πρόβλημα με τους θρόμβους του αίματος είναι ότι ταξιδεύουν προς τον εγκέφαλο, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο. Εναλλακτικά, μπορούν να ταξιδέψουν στην καρδιά, προκαλώντας καρδιακή προσβολή ή προς τους πνεύμονες, προκαλώντας πνευμονική εμβολή. Ολα αυτά είναι εξαιρετικά σοβαρές καταστάσεις που απαιτούν επείγουσα ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση να μην έχετε συμπτώματα, πριν από αυτές τις σοβαρές καταστάσεις, που αποτελούν πιθανά αποτελέσματα ενός θρόμβου του αίματος.

Ενας τύπος θρόμβου του αίματος που συνήθως έχει συμπτώματα είναι ένας θρόμβος που εμφανίζεται στο πόδι. Το προσβεβλημένο πόδι μπορεί να πρηστεί, να πάρει κόκκινο χρώμα και να το αισθάνεστε ζεστό. Τα συμπτώματα του θρόμβου στο πόδι μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν δυσκολία να στέκεται κάποιος στο πόδι που έχει επηρεαστεί και πόνο στο πόδι. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε έναν αδύναμο πόνο στη γάμπα όταν περπατάτε. Δεδομένου ότι αυτό το είδος θρόμβου αίματος μπορεί να κινηθεί, είναι σημαντικός κίνδυνος και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως από γιατρό.

Βασικά, τα συμπτώματα θρόμβωσης για θρόμβους που φτάνουν στην καρδιά, είναι τα ίδια με τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής. Μπορεί να αντιμετωπίσετε ταχυκαρδία, ή αλλαγή του κτύπου της καρδιάς, ακραίο πόνο στο στήθος και δύσπνοια. Ακόμα μπορεί να πονά το σαγόνι, να πιαστεί η αναπνοή και το αριστερό σας χέρι. Μπορεί να αισθανθείτε καούρα και σε ορισμένες περιπτώσεις τάσεις λιποθυμίας ή ναυτία και τάση για εμετό.

Αν βρίσκεστε στη μέση της διαδρομής για εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν υπάρχει περίπτωση να παρερμηνευθούν τα συμπτώματα της θρόμβωσης. Μπορεί να περιλαμβάνουν σύγχυση, ακραία με ήπια κεφαλαλγία, προβλήματα με την ισορροπία και μια ανικανότητα να κινήσετε τη μία πλευρά του σώματος. Επίσης, μπορεί να παρουσιάσετε δυσκολία στην ομιλία. Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο συνήθως επηρεάζει μία μόνο πλευρά του σώματος, έτσι ώστε να σημειώνεται μεγάλη δυσκολία στην κίνηση των άκρων της μίας πλευράς, ενώ τα άκρα της άλλης πλευράς διατηρούνται κανονικά υπό έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε πού βρίσκεστε και να υποστείτε συνολικό αποπροσανατολισμό.

Οταν ένας θρόμβος του αίματος φτάσει στους πνεύμονες, αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια συμπτώματα παρόμοια με καρδιακή προσβολή. Τα συμπτώματα του θρόμβου του αίματος που φτάνει στους πνεύμονες περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, γρήγορη αναπνοή και περιστασιακά βήχα, βλέννα ή αίμα. Μπορεί, επίσης, να υπάρχει και πυρετός.

Λαμβάνοντας υπόψιν το επικίνδυνο δυναμικό των θρόμβων στο αίμα, είναι σωτήριο να μπορείτε να αντιληφθείτε τα συμπτώματα μιας θρόμβωσης. Είναι, επίσης, καλή ιδέα να κάνετε περιοδικά εξετάσεις, να ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή και να έχετε σωματική δραστηριότητα. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω θα πρέπει να πάρετε άμεση ιατρική βοήθεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι έχουν ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών ή μόνιμη βλάβη, αν λάβουν άμεση ιατρική φροντίδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει