Ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του ισχίου

Ο καρκίνος του οστού του ισχίου είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης ενός κακοήθη όγκου στο οστό του ισχίου. Ο συγκεκριμένος καρκίνος είναι γνωστός ως πρωτογενής καρκίνος των οστών.

Είναι πολύ σπάνιος και αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% όλων των μορφών καρκίνου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Πόνος

Το πιο συχνό σύμπτωμα του καρκίνου του οστού του ισχίου είναι ο πόνος που συνήθως εντοπίζεται στη θέση του όγκου. Οι ασθενείς με καρκίνο των οστών συχνά περιγράφουν τον πόνο ως συνεχή αμυδρό πόνο, σύμφωνα με αναφορές από το Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ. Ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί με τη δραστηριότητα ή μπορεί να μην επηρεάζεται καθόλου από τη δραστηριότητα. Ο πόνος μπορεί, όμως, να είναι αρκετά σοβαρός, τόσο ώστε να ξυπνά τον ασθενή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο όγκος δεν προκαλεί καθόλου πόνο μέχρι να συμβεί ένας τραυματισμός κοντά στον όγκο που θα ξεκινήσει να πληγώνει τον όγκο.

Αδυναμία των οστών

Καθώς ο όγκος μεγαλώνει και εξαπλώνεται μέσω του ισχίου, το οστό του ισχίου μπορεί να είναι αδύναμο και δομικά ασθενικό. Ο καρκίνος του οστού του ισχίου προκαλεί αυξημένο κίνδυνο κατάγματος του ισχίου. Ένα σπασμένο ισχίο προκαλεί έντονο πόνο και σοβαρή εξασθένηση.

Πρόσθετα συμπτώματα

Ο καρκίνος του οστού του ισχίου μπορεί επίσης να προκαλέσει γενικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού και της εφίδρωσης τη νύχτα, με τον ασθενή να βιώνει περιόδους έντονης εφίδρωσης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο καρκίνος του οστού του ισχίου μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση και γενική έλλειψη ενέργειας. Η περιοχή γύρω από τον όγκο μπορεί επίσης να πρηστεί και να δημιουργηθεί φλεγμονή. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο καρκίνος του οστού του ισχίου μπορεί να επηρεάσει το πώς οι άνθρωποι περπατούν, με αποτέλεσμα να σκοντάφτουν συχνά και αυτό με τη σειρά του σημαίνει περισσότερες πτώσεις και επιπλοκές από κατάγματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει