Ποια φαγητά πρέπει να αποφύγετε πριν από την άσκηση

Πριν αρχίσετε την γυμναστική θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για το φαγητό που επιτρέπεται να καταναλώσετε. Με άδειο στομάχι δεν θα έχετε ενέργεια για άσκηση, με γεμάτο δεν θα μπορείτε να γυμναστείτε.

Ούτε η νηστεία λοιπόν, αλλά ούτε και η υπερφαγία ενδείκνυνται πριν από την άσκηση. Δείτε ποια είναι τα τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγετε πριν από την άσκηση:

Φασόλια

Τα φασόλια, το φρέσκο μπρόκολο, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα τείνουν να προκαλoύν αέρια. Ακόμα κι αν το φαγητό είναι εξαιρετικά υγιεινό, δεν θα αισθάνεστε άνετα όταν πρέπει να ασχοληθείτε με την… αντίδραση της κοιλιάς σας κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών

Ενα μπολ γεμάτο με δημητριακά, πλούσια σε φυτικές ίνες, δεν είναι η καλύτερη επιλογή πριν από την άσκηση. Είναι καλύτερα να πάρετε ένα σνακ που περιέχει λιγότερα από 4 γραμμάρια φυτικών ινών ή να φάτε μια σαλάτα ή σούπα λαχανικών, αλλά θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο ώρες πριν την άσκηση, έτσι ώστε να δώσετε χρόνο στο σώμα σας για να χωνέψει το φαγητό.

Ζάχαρη

Τεράστιες δόσεις ζάχαρης μπορεί να σας προσφέρουν γρήγορη ενέργεια, αλλά θα την κάψετε (κι αυτό θα γίνει γρήγορα) όταν θα κουραστείτε. Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη πηγή ενέργειας, είναι καλύτερα να επιλέξετε μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, όπως η μπανάνα, που επίσης περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σας.

Αλμυρά τρόφιμα

Αποφύγετε να τρώτε πολύ αλμυρά τρόφιμα πριν την άσκηση ή αν έχετε ήδη φάει, τότε συνδυάστε τα απαραιτήτως με μεγάλη ποσότητα νερού. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και κράμπες, κάτι που είναι ανεπιθύμητο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα

Θα πρέπει, επίσης, να αποφεύγετε τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα πριν από την άσκηση, επειδή χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τα χωνέψει το σώμα, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία στο πεπτικό σύστημα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει