Ποια τροφή είναι η πιο πλούσια σε ασβέστιο;

Γνωρίζοντας πως η πρόσληψη ασβεστίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα οστά, δεν μπορούμε παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η τροφή που παρέχει περισσότερο απλόχερα απ’ όλες ασβέστιο είναι τα γαλακτοκομικά.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μεγάλες πηγές ασβεστίου, αλλά και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα για να διατηρήσει τα οστά υγιή. Για τις ημέρες που δεν έχετε στη διάθεσή σας τα γαλακτοκομικά, καθώς και για τα άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο ή μια υπάρχουσα διάγνωση, ή ακόμα για άτομα που δεν αγαπούν τα γαλακτοκομικά υπάρχουν και συμπληρωματικές επιλογές.

Οταν πρόκειται για το ασβέστιο τροφές που αποτελούν επίσης πολύ καλές πηγές είναι οι σαρδέλες, τα χόρτα, το λάχανο, τα γογγύλια και το σουσάμι.

Το μεγάλο όφελος με τις τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο είναι ότι παρέχουν με φυσικό τρόπο και τα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να διατηρεί τα οστά υγιή. Για παράδειγμα, οι λαχανίδες περιέχουν ασβέστιο, αλλά και βιταμίνη Κ και μαγνήσιο, ενώ οι σαρδέλες περιέχουν επίσης αντιφλεγμονώδη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D και ούτω καθεξής.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν επιλέγετε ένα συμπλήρωμα διατροφής, πρέπει να ψάξετε για κάποιο που παρέχει τα ίδια θρεπτικά συστατικά και την ποιότητα των θρεπτικών ουσιών που αναφέρθηκαν παραπάνω. Δεν αρκεί να συμπληρώσετε απλώς το ασβέστιο, όταν είναι γνωστό πως και το μαγνήσιο, οι βιταμίνες D και Κ, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως το διοξείδιο του πυριτίου και το βανάδιο είναι επίσης σημαντικά για την κατασκευή και διατήρηση των οστών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει