Ποιες ήταν οι χειρότερες τάσεις – δίαιτες του 2013;

Εποχή απολογισμών κάθε είδους αυτή που διανύουμε και μετά την καταγραφή των κορυφαίων τάσεων στη διατροφή για το 2013 είναι καιρός να δούμε ποιες δίαιτες ή τάσεις χαρακτηρίστηκαν οι χειρότερες της χρονιάς.

Πλαστικό επίθεμα γλώσσας

Η τάση αυτή περιλαμβάνει ένα έμπλαστρο που είναι ραμμένο στη γλώσσα και προκαλεί πόνο κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να φάει στερεά τροφή, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένος να τρέφεται μόνο με χυμούς. Οσοι έχουν αυτό το έμπλαστρο στη γλώσσα τους ακολουθούν μια αυστηρή δίαιτα υγρών, 800 θερμίδων την ημέρα και διατηρούν το επίθεμα για ένα μήνα. Το συγκεκριμένο έμπλαστρο, αν δεν αφαιρεθεί πάνω στο μήνα, μπορεί να συγχωνευθεί στη γλώσσα. Κοστίζει 2.000 δολάρια και προκαλεί πρήξιμο και δυσφορία, μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις, καθιστά δύσκολο να κοιμηθείτε και δεν επιτρέπει να τρώτε όσο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό. Μπορεί να χάσει κανείς 20 κιλά μέσα σε ένα μήνα, αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις δίαιτες της μόδας πέρα από το ότι πονάει, αργά ή γρήγορα παίρνει κανείς όλο το βάρος πίσω.

H δίαιτα hCG (ορμόνη της εγκυμοσύνης)

Πείνα μέσω της ορμόνης εγκυμοσύνης; Αυτή η διατροφική μανία που έλκει την προέλευσή της από τη δεκαετία του 1970, θα έπρεπε να μείνει εκεί, στο παρελθόν. Η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) είναι μια ορμόνη που είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις έγκυες γυναίκες και θεωρητικά υποτίθεται ότι βοηθά στην καταστολή της πείνας και προκαλεί την καύση του λίπους του σώματος, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως «καύσιμο» για να αποκτήσει ενέργεια. Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει ενέσεις της συγκεκριμένης ορμόνης και αυστηρή διατροφή μόλις 500 θερμίδων την ημέρα. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά αυτή ακριβώς είναι η συγκεκριμένη δίαιτα. Βεβαίως, η συγκεκριμένη ορμόνη δεν έχει εγκριθεί για μη συνταγογραφούμενη χρήση και αφήνει τον άνθρωπο οριακά πεινασμένο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αιφνίδιας καρδιακής ανεπάρκειας.

Βρεφικές τροφές

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε πολτό μπανάνας και πουρέ αρακά σε μια προσπάθεια να αδυνατίσουν. Είναι καλό βεβαίως να τρώει κανείς φρούτα και λαχανικά, αυτά αποτελούν το α και το ω της υγιεινής διατροφής. Αλλά είναι διαφορετικό να τρώει κανείς βρεφικές τροφές που τα περιέχουν σε μια προσπάθεια να χάσει βάρος. Ενα μικρό βάζο αχλάδι πουρές μπορεί να είναι ένα γιορτινό γεύμα για ένα μωρό, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο του γεύματος ενός ενήλικα. Ενα τέτοιο γεύμα θα σας αφήσει πεινασμένους και επιρρεπή σε λαχτάρα για τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας. Δεν μπορεί ένας ενήλικας να τραφεί για πολύ καιρό μ’ αυτόν τον τρόπο και οποιαδήποτε πρόοδος στην απώλεια βάρους που θα έχει επιτευχθεί μ’ αυτόν τον τρόπο, θα έχει σίγουρα βραχυπρόθεσμα οφέλη.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες ήταν οι καλύτερες τάσεις – δίαιτες του 2013

Μπορεί επίσης να σας αρέσει