Ποιες είναι οι πολλαπλές χρήσεις του Botox

Μεταξύ των κορυφαίων πέντε μη χειρουργικών αισθητικών θεραπειών, οι ενέσεις Botox κατέχουν την πρώτη θέση. Το 32,7% του συνολικού αριθμού των μη χειρουργικών αισθητικών θεραπειών αφορά τις ενέσεις Botox.

Αυτό το είδος της θεραπείας που λειτουργεί με τα σημάδια της γήρανσης, στην πραγματικότητα έγινε μόδα από το Χόλιγουντ. Ωστόσο, σήμερα, οι γυναίκες που ενδιαφέρονται συνειδητά για το στιλ επιδιώκουν μόνες τους αυτή τη θεραπεία και τα στατιστικά στοιχεία αποτελούν επαρκή μαρτυρία για να αποδείξουν τη δημοτικότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι είναι το Botox;

Η θεραπεία Botox δίνεται σε εκείνους που θέλουν να απαλλαγούν από τα σημάδια της γήρανσης όπως οι ρυτίδες και οι ζάρες στο πρόσωπο. Το βακτήριο Clostridium botulinum είναι η πηγή της τοξίνης που χρησιμοποιείται σε αυτή τη θεραπεία και το εμπορικό σήμα για αυτή την τοξίνη είναι το botox. Τα Dysport και Xeomin είναι άλλα δύο εμπορικά σήματα που παράγουν, επίσης, αυτή την τοξίνη για παρόμοιους σκοπούς. Οι ενέσεις Botox σε γενικές γραμμές έχουν πολλαπλές χρήσεις.

Ενέσεις Botox για τη βελτίωση  της αισθητικής του προσώπου

Για να αφαιρέσετε τις ρυτίδες του προσώπου και να απαλείψετε την καφέ γραμμή και όλα αυτά τα αποτελέσματα της γήρανσης του δέρματος, οι ενέσεις Botox φέρνουν αποτέλεσμα. Η μετάβαση από ένα λείο δέρμα σε ένα ζαρωμένο δέρμα είναι ουσιαστικά η αλλαγή που σηματοδοτείται από τους μύες στα νεύρα. Στη θεραπεία με Βotox αυτή η διαδρομή είναι αποκλεισμένη. Οι μύες δέχονται ένεση σε αυτή τη θεραπεία, ως εκ τούτου δεν συστέλλονται και οι ρυτίδες απαλύνονται.

Βotox για τη θεραπεία της δυσλειτουργίας της ουροδόχου κύστης

Μια υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη, ένα πρόβλημα στην ούρηση και η απόφραξη του ουροποιητικού συστήματος, όλα μαζί θα δημιουργήσουν ένα πρόβλημα που ονομάζεται δυσλειτουργία της ουροδόχου κύστης. Αυτό το είδος της ουρολογικής διαταραχής αντιμετωπίζεται με ενέσεις Botox που εργάζονται επί των μυών της ουροδόχου κύστης. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30 λεπτά και η ανάρρωση εξασφαλίζεται εντός επτά ημερών. Ωστόσο, αυτό το είδος της θεραπείας, συνιστάται μόνο για εκείνους που δεν έχουν επωφεληθεί από οποιεσδήποτε άλλες προηγούμενες μεθόδους θεραπείας για τη δυσλειτουργία της ουροδόχου κύστης.

Botox για τη θεραπεία της αυχενικής δυστονίας

Μερικές φορές στην περιοχή του αυχένα σημειώνεται ακούσια σύσπαση των μυών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα σημαντικό περιορισμό στις κινήσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, ενώ το κεφάλι βρίσκεται σε αφύσικη θέση. Μια τέτοια κατάσταση ονομάζεται αυχενική δυστονία. Οι ενέσεις Botox δίδονται ως θεραπεία σε αυτό το πρόβλημα, δεδομένου ότι επιδρούν στους μύες του αυχένα. Ωστόσο, τέτοιες θεραπείες θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες για να έχουν διαρκή αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση της χρόνιας ημικρανίας

Η θεραπεία Botox χορηγείται σε ασθενείς που έχουν χρόνιο πρόβλημα της ημικρανίας. Οσοι υποφέρουν από ημικρανίες για περισσότερο από 15 ημέρες κάθε μήνα που διαρκούν κάθε φορά για τέσσερις ώρες είναι ασθενείς της χρόνιας ημικρανίας. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η θεραπεία Botox για τις ημικρανίες, δίνεται μόνο σε ενήλικες ασθενείς.

Το Botox παρέχει ιατρικές λύσεις και ανακούφιση από άλλα προβλήματα όπως η σπαστικότητα των άνω άκρων. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας Botox για την αισθητική του προσώπου άνοιξε το δρόμο για νέες έρευνες στα τέλη της δεκαετίας του 1980, χάρη στις οποίες η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται πλέον για τη θεραπεία και άλλων προβλημάτων του σώματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει