Ποιος είναι ο καλύτερος εξοπλισμός για το γυμναστήριο

Ο καλύτερος εξοπλισμός για το γυμναστήριο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι σκοπεύετε να κάνετε. Ποιες δραστηριότητες δηλαδή θα περιλαμβάνει η καθημερινή σωματική σας άσκηση.

Οι περισσότερες ασκήσεις σε ένα γυμναστήριο, ωστόσο, θα απαιτήσουν ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ρούχα που κρατούν την υγρασία μακριά από το σώμα, ώστε να γίνεται σωστός έλεγχος της θερμοκρασίας σας, καθώς και μια άρτια κατασκευασμένη τσάντα για να τα χωρέσει. Θυμηθείτε ότι θα χρειαστείτε και παπούτσια για μετά το ντους, όπως επίσης και ότι ο καλός γυμναστικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και περισσότερα απλά ρούχα για την προπόνηση.

Να θυμάστε πως πρέπει να επιλέξετε τον εξοπλισμό με βάση αυτό που ταιριάζει σε εσάς και όχι με βάση αυτό που ταιριάζει στους άλλους. Αν περνάτε σημαντική ώρα του προγράμματός σας στο διάδρομο ή αν κάνετε αναρριχήσεις, τότε ένα ζευγάρι καλά παπούτσια θα υποστηρίξει τα πόδια σας σε ό,τι κάνετε και θα σας κρατήσει σε καλή φόρμα. Αν δεν χρησιμοποιείτε τόσο το διάδρομο και εργάζεστε περισσότερο με βάρη, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα άνετο ζευγάρι γάντια και ρούχα που δεν θα εμποδίζουν τις κινήσεις σας στη διάρκεια των ασκήσεων. Αν κολυμπάτε, τότε δεν χρειαστείτε τίποτα από τα παραπάνω, θα πρέπει όμως να φροντίσετε να φοράτε ένα μαγιό με καλή εφαρμογή και ένα καλό ζευγάρι γυαλιά, καθώς και παπούτσια (αλλά και σαγιονάρες) για το περπάτημα, αφού τελειώσετε το μπάνιο σας ή αφού βγείτε από το ντους.

Το θέμα της υγρασίας είναι εξαιρετικά σημαντικό σε κάθε δραστηριότητα που κάνετε στο γυμναστήριο ή στη σωματική δραστηριότητα γενικότερα. Αν είναι δυνατόν, φροντίστε όλος σας ο εξοπλισμός να είναι κατασκευασμένος από υλικά που κρατούν την υγρασία μακριά από το σώμα, ώστε να ρυθμίζεται σωστά η θερμοκρασία σας και να βελτιώνεται η άνεσή σας. Πολλά φανελάκια, αθλητικά σουτιέν και άλλα ρούχα διαφημίζουν ότι είναι κατάλληλα για να μην μένει η υγρασία στο σώμα σας και παρόλο που μπορεί να κοστίζουν κάπως παραπάνω από τα κανονικά βαμβακερά, ο παράγοντας άνεση αξίζει σίγουρα το τίμημα.

Ο γυμναστικός εξοπλισμός δεν περιορίζεται μόνο στα ρούχα και τα παπούτσια της προπόνησης. Για μετά το ντους επιλέξτε ένα ζευγάρι παπούτσια που θα είναι αδιάβροχα και θα στεγνώνουν γρήγορα. Τα παπούτσια αυτά θα σας προστατεύσουν από τυχόν μικρόβια που κυκλοφορούν στο χώρο, καθώς και από μολύνσεις όπως το «πόδι του αθλητή», που παραμονεύουν στα αποδυτήρια και τα ντους, γι’ αυτό διαλέξτε ένα ζευγάρι που να μπορεί να καθαρίζεται εύκολα και συχνά. Πρέπει, επίσης, η τσάντα σας να είναι τόσο μεγάλη ώστε να χωράει όλα τα παραπάνω και τόσο μικρή ώστε να χωράει στο ντουλάπι του γυμναστηρίου. Μια τσάντα με πολλές ξεχωριστές τσέπες θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα βρώμικα ρούχα μακριά από τα καθαρά, ενώ μια ξεχωριστή τσέπη για τα υγρά παπούτσια του ντους είναι ένας εύκολος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα παραμένουν στεγνά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει