Πώς θα γυμναστείτε σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα

Ο κρύος καιρός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να κάνετε το καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής σας σε εσωτερικούς χώρους. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν πραγματικά την άσκηση έξω το χειμώνα.

Είναι πολλοί αυτοί που ευχαριστιούνται να τρέχουν ή να κάνουν ποδήλατο στο δρόμο το χειμώνα αντί να αντικαταστήσουν την άσκησή τους με ένα διάδρομο ή ένα στατικό ποδήλατο. Είναι σημαντικό τους κρύους μήνες να μην αποθαρρυνθεί κάποιος να συνεχίσει το πρόγραμμά του.

Θα πρέπει, ωστόσο, να προσέξει κάποια πράγματα που θα κάνουν πιο ασφαλή την άσκησή του σε εξωτερικούς χώρους για όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Κατάλληλος εξοπλισμός

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επιλεχθούν τα κατάλληλα «εργαλεία». Το ντύσιμο σε στρώσεις επιβάλλεται όταν γυμνάζεται κανείς έξω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φοράει πάρα πολλά ή πολύ βαριά ρούχα. Το τρέξιμο και η ποδηλασία μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλό ποσό θερμότητας που θα διατηρήσει την ενέργειά σας. Δεν θα πρέπει, όμως, να ξεχνάτε τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι. Αν συνήθως αισθάνεστε κρύο στα πόδια σας όταν γυμνάζεστε έξω, τότε θα σας είναι χρήσιμο να φορέσετε διπλές κάλτσες. Εχετε λοιπόν υπόψιν σας ότι μπορεί να χρειαστείτε ένα νούμερο μεγαλύτερα παπούτσια, ώστε να μπορέσετε να φορέσετε διπλό ζευγάρι κάλτσες ή χοντρές θερμικές κάλτσες.

Αποφύγετε τα βαμβακερά

Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι το πρώτο στρώμα ρούχου στο σώμα σας θα πρέπει να είναι από συνθετικό υλικό, που μπορεί να κρατήσει τον ιδρώτα μακριά από το σώμα σας. Αποφύγετε το βαμβακερό ρούχο γιατί παραμένει υγρό στο σώμα σας. Κατόπιν, προσθέστε ένα ρούχο από fleece ή μάλλινο για μόνωση. Εάν είναι απαραίτητο βάλτε από πάνω και ένα αδιάβροχο.

Καλύψτε άκρα και κεφάλι

Αν κάνει πολύ κρύο, ίσως είναι απαραίτητο κάποιο μαντίλι για να θερμαίνει τον αέρα πριν αυτός εισέλθει στους πνεύμονές σας. Οταν κάνει πάρα πολύ κρύο η ροή του αίματος συγκεντρώνεται στον πυρήνα του σώματός σας, αφήνοντας τα χέρια και τα πόδια ευάλωτα σε κρυοπαγήματα. Προσπαθήστε λοιπόν να καλύψετε τα χέρια σας με ένα λεπτό ζευγάρι γάντια κάτω από ένα ζευγάρι βαρύτερα γάντια ή γάντια επενδυμένα με μαλλί ή γούνα. Αν είναι σκοτάδι και ασκείστε έξω φορέστε ρούχα που φωσφορίζουν ώστε να είστε ορατοί από τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Για να παραμείνουν τα πόδια σας σταθερά επιλέξτε παπούτσια με αρκετή πρόσφυση για την αποφυγή πτώσεων, ειδικά αν το έδαφος είναι παγωμένο ή χιονισμένο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει