Πώς μπορεί το σεξ να σας κάνει να χάσετε βάρος;

Το σεξ μπορεί να αυξήσει τους κτύπους της καρδιάς σε αερόβια επίπεδα και να κάψει κατά μέσο όρο 200 θερμίδες μέσα σε χρονικό διάστημα 30 λεπτών, σύμφωνα με μελέτη του Natural News.

Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια περίπου ενός κιλού κάθε 35 φορές που κάνετε σεξ. Και μπορεί να φαίνεται μικρός ο αριθμός της απώλειας για τόση… προσπάθεια, όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό απ’ αυτό: Κάθε φορά που κάνετε σεξ μειώνεται η λαχτάρα για φαγητό, καθώς το σεξ διεγείρει τις χημικές ουσίες που ελέγχουν την όρεξη και σας βοηθά να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Μείωση του στρες

Το σεξ ενθαρρύνει, επίσης, τη συνολική αίσθηση της υγείας και της ευημερίας, μειώνει το στρες και βελτιώνει τον ύπνο, δύο δραστηριότητες που έχουν συνδεθεί επιστημονικά με την απώλεια βάρους. Η σεξουαλική κορύφωση ενεργοποιεί το σώμα σας να απελευθερώσει την χημική ουσία ωκυτοκίνη, η οποία προωθεί τη χαλάρωση, την ανακούφιση από τον πόνο και το συναισθηματικό δέσιμο. Το σεξ βοηθά επίσης να κοιμηθείτε αρκετά και να έχετε καλή ποιότητα ύπνου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την θεραπεία του σώματος και την απώλεια βάρους, αφού πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τον κακό και τον λίγο ύπνο με την απόκτηση κιλών. Και βεβαίως καλός ύπνος σημαίνει και μείωση των ορμονών του στρες, άρα και πάλι λιγότερο βάρος.

Βελτιωμένη φυσική κατάσταση

Οσο περισσότερη σωματική δραστηριότητα ασκείτε, τόσο περισσότερο είστε σε φόρμα. Τo σεξ δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς είναι κι αυτό μια σωματική δραστηριότητα. Μέσα από το σεξ αυξάνεται η καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση, γεγονός που βελτιώνει και την ψυχική υγεία, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής, καθώς όλα στον οργανισμό είναι ένας κύκλος. Αυξάνοντας την μυϊκή δύναμη και την αντοχή σας, βοηθάτε το σώμα να κάνει περισσότερο και ευκολότερα σεξ, γεγονός που με τη σειρά του σάς βοηθά να χάσετε βάρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει