Πώς μπορείτε να δυναμώσετε το σπέρμα σας σε μια ώρα

Μια ώρα άσκησης την ημέρα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ενός άνδρα, όπως αναφέρει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Στην μελέτη οι άνδρες που ακολούθησαν πρόγραμμα μέτριας έως έντονης άσκησης για επτά ημέρες την εβδομάδα, ενίσχυσαν το σπέρμα τους 43% περισσότερο απ’ ό,τι εκείνοι που ασκούνταν μόνο μία ώρα ή και λιγότερο ολόκληρη την εβδομάδα.

«Η τακτική άσκηση μπορεί να ενισχύσει τα αντιοξειδωτικά ένζυμα σε όλο σας το σώμα και προστατεύει από τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου, γνωστά και ως ελεύθερες ρίζες, που μπορούν να βλάψουν τα σπερματικά κύτταρα», εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης Audrey Gaskins.

Η έντονη εφίδρωση μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και την ευαισθησία στην ινσουλίνη που βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής σπέρματος.

Η μόνη άσκηση που είναι απαγορευτική για την ενίσχυση του σπέρματος είναι η ποδηλασία. Στη μελέτη, η ποδηλασία ήταν η μόνη φυσική δραστηριότητα που μείωσε τα επίπεδα του σπέρματος. Ανδρες που πέρασαν 90 λεπτά την εβδομάδα ή και περισσότερο πάνω στη σέλα του ποδηλάτου είχαν 34% λιγότερο σπέρμα από εκείνους που δεν έκαναν ποδήλατο.

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει πως η ποδηλασία βλάπτει το σπέρμα γιατί προκαλεί μείωση της ροής του αίματος στους όρχεις και ως εκ τούτου λιγότερη παραγωγή ορμονών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει