Πώς μπορώ να αποτρέψω και να θεραπεύσω τα σκασμένα χείλη το χειμώνα;

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από σκασμένα χείλη, ιδιαίτερα τους χειμωνιάτικους μήνες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία των σκασμένων χειλιών.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Προστατέψτε τα χείλη σας. Πριν βγείτε έξω στο κρύο και τον ξηρό καιρό, εφαρμόστε μια λιπαντική κρέμα χειλιών ή ένα στικ με δείκτη αντηλιακής προστασίας και στη συνέχεια καλύψτε τα χείλη σας με ένα κασκόλ. Ανανεώνετε συχνά την κρέμα ή το στικ όσο βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.

Αποφύγετε να γλείφετε τα χείλη σας. Το σάλιο εξατμίζεται γρήγορα, αφήνοντας τα χείλη σας ξηρότερα απ’ ό,τι ήταν πριν τα γλείψετε. Εάν έχετε αυτή την τάση, αποφύγετε να βάλετε ένα αρωματισμένο στικ που ενδεχομένως σας βάλει σε πειρασμό να γλείψετε τα χείλη σας ακόμα περισσότερο.

Μείνετε ενυδατωμένοι. Πίνετε άφθονα υγρά και φροντίστε να είναι και ο αέρας υγρός στο χώρο σας.

Αποφύγετε τα αλλεργιογόνα. Αποφύγετε κάθε επαφή με ερεθιστικά ή αλλεργιογόνα, όπως είναι τα αρώματα, οι χρωστικές ουσίες σε καλλυντικά ή τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Αναπνεύστε από τη μύτη σας. Η αναπνοή από το στόμα μπορεί να κάνει τα χείλη σας να στεγνώσουν.

Αν το σκάσιμο είναι σοβαρό και δεν ανταποκρίνεται σε καμία από τις σπιτικές θεραπείες που θα εφαρμόσετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μην ανησυχείτε, ωστόσο. Σπάνια τα σκασμένα χείλη που επιμένουν, μπορεί να υποδεικνύουν ένα άλλο υποκείμενο πρόβλημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει