Πώς μπορώ να θεραπεύσω τον πονόλαιμο με σπιτικές θεραπείες;

Αν θέλετε να θεραπεύσετε τον πονόλαιμο μέσα σε λίγα λεπτά, ίσως θα πρέπει να ξεκινήσετε ανοίγοντας τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Πιθανότατα μέσα στα ντουλάπια σας έχετε ό,τι χρειάζεστε.

Μαθαίνοντας να θεραπεύετε τον πονόλαιμο με πράγματα που έχετε στην κουζίνα σας όχι μόνο θα αισθανθείτε σχεδόν στιγμιαία ανακούφιση, αλλά θα διαπιστώσετε για μια ακόμα φορά πως όλες αυτές οι σπιτικές θεραπείες που προέρχονται από τις ιστορίες των ηλικιωμένων γυναικών είναι θαυματουργές.

Για παράδειγμα, το ξύδι είναι ένα υγρό θαύμα. Στην περίπτωση του πονόλαιμου, η θεραπεία που ψάχνετε έρχεται με τη μορφή του μηλόξυδου.

Μηλόξυδο. Το μηλόξυδο είναι η τέλεια θεραπεία για τον πονόλαιμο. Ρίξτε τρεις κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και τρία κουταλάκια του γλυκού μέλι σε 120 ml ζεστού νερού. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια πιείτε μία κουταλιά της σούπας τη φορά. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα νοιώσετε ανακούφιση στον πονόλαιμό σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Πιπέρι καγιέν. Το πιπέρι καγιέν είναι μια ακόμα μέθοδος για τη θεραπεία του πονόλαιμου. Ανακατέψτε ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε περίπου 100 με 120 ml ζεστού νερού. Κάντε γαργάρα και φτύστε το. Θα πρέπει να κρατήσετε τα μάτια σας κλειστά όσο κάνετε τη γαργάρα, καθώς αν τα σταγονίδια σάς πιτσιλίσουν μπορεί να σας κάψουν. Αν μπορείτε να το αντέξετε, δοκιμάστε ζεστό λάιμ ή χυμό λεμονιού αντί για νερό. Αν έχετε πρόχειρο μέλι, προσθέστε και μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Γαργάρες με αλατόνερο. Οι γαργάρες με αλατόνερο βοηθούν επίσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει το αλατόνερο μέχρι βαθιά στο λαιμό σας, όπως επίσης ότι θα το φτύσετε και δεν θα το καταπιείτε. Εάν χρησιμοποιείτε λεμόνι και μέλι στη γαργάρα σας αντί για νερό, θα αισθανθείτε καλά αν καταπιείτε λίγη ποσότητα πριν το φτύσετε.

Όχι μέλι, ούτε γαργάρες στα παιδιά

Αν αυτές οι θεραπείες λειτουργούν για εσάς δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλες να τις χρησιμοποιήσετε και στα παιδιά. Ειδικά στα μωρά δεν θα πρέπει να δώσετε σε καμία περίπτωση μέλι, ενώ τα παιδιά γενικότερα έχουν μια δυσκολία με τα πικάντικα και όξινα ποτά και τείνουν να καταπίνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα παρά να κάνουν γαργάρα. Για ένα παιδί το καλύτερο είναι να το τρίψετε με αλοιφή καμφοράς στο στήθος και το λαιμό του και να καλύψετε την περιοχή για να παραμείνει ζεστό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει