Πώς θα αποτρέψετε την απώλεια των βλεφαρίδων

Η απώλεια ή η αραίωση των βλεφαρίδων είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από μια σειρά πράγματα. Γι’ αυτό το πρώτο βήμα για την πρόληψη είναι να προσδιορίσετε το λόγο που τις χάσατε σε αρχική φάση.

Ξεκινήστε, λοιπόν, εξετάζοντας τυχόν πρόσφατες αλλαγές στη διατροφή σας ή στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Εάν αλλάξατε πρόσφατα καλλυντικό προϊόν για τα μάτια, όπως μάσκαρα, eyeliner, ή σκιά ματιών, είναι πιθανό να υπάρχει κάποια αλλεργική αντίδραση κι αυτό προκαλεί απώλεια των βλεφαρίδων. Τα νέα προϊόντα μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, όπως μια νέα κρέμα ματιών ή μια πούδρα. Εάν έχετε πρόσφατα χρησιμοποιήσει αυτό το προϊόν, σταματήστε το για να δείτε εάν σταματάνε να πέφτουν οι βλεφαρίδες σας.

Μια δίαιτα θα μπορούσε επίσης να είναι η αιτία απώλειας των βλεφαρίδων. Η ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών και βλεφαρίδων, όπως επίσης και μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων. Είναι σημαντικό να παίρνετε αρκετές θερμίδες και πρωτεΐνες στη διατροφή σας και να χάνετε βάρος αργά, για να αποφευχθούν αρνητικές επιπτώσεις σαν αυτές.

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι η αιτία της απώλειας των βλεφαρίδων, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό που θα μπορούσε να αποκλείσει τις ιατρικές αιτίες για την απώλειά τους. Αυτές οι αιτίες περιλαμβάνουν θέματα του θυρεοειδή, αυτοάνοσες ασθένειες ή ορμονικές ανισορροπίες, μεταξύ άλλων. Η θεραπεία μιας υποκείμενης παθολογικής αιτίας θα λύσει και το πρόβλημα των βλεφαρίδων. Ενας δερματολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει κάποιο φάρμακο για να ενθαρρύνει την αναγέννηση των βλεφαρίδων, αλλά καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να έχει δυσάρεστες παρενέργειες, σιγουρευτείτε ότι έχετε ψάξει το θέμα σε βάθος.

Εάν κανένα από τα θέματα αυτά δεν είναι το πρόβλημα και η απώλεια των βλεφαρίδων συνεχίζεται, μπορεί απλά να φταίει η συμπεριφορά σας. Αν φοράτε συχνά αδιάβροχη μάσκαρα και αναγκάζεστε να τρίβετε τα μάτια σας για να την αφαιρέσετε, αυτό μπορεί να προκαλέσει την απώλεια των βλεφαρίδων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του ειδικού ψαλιδιού, μπορεί επίσης να ευθύνεται για την πτώση τους. Προτιμήστε ένα απαλό προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ που να μην απαιτεί τρίψιμο και αποφύγετε την συχνή χρήση του ψαλιδιού.

Μόλις σταματήσει η απώλεια των βλεφαρίδων, λογικά θα αρχίσουν να αυξάνονται μέσα σε λίγους μήνες. Σ’ αυτό το διάστημα, το eyeliner και η σκιά των ματιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνει η απώλεια λιγότερο αισθητή ή ακόμα και ψεύτικες βλεφαρίδες αν είναι αναγκαίο. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε προσεκτικά τις ψεύτικες βλεφαρίδες για να τις κάνετε να φαίνονται πιο φυσικές. Επιπλέον, σιγουρευτείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί στην κόλλα που χρησιμοποιείται στις ψεύτικες βλεφαρίδες, γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα που ήδη έχετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει