Πόσο καιρό διαρκούν οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες του αίματος στο κάτω μέρος του ορθού και του πρωκτού που έχουν ερεθιστεί και έχουν παρουσιάσει φλεγμονή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία, κνησμό, πόνο και πρήξιμο.

Το πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι αιμορροΐδες εξαρτάται εν μέρει από τη σοβαρότητά τους. Οσο πιο σοβαρή είναι η κατάσταση, τόσο πιο επεμβατική πρέπει να είναι η θεραπεία και τόσο περισσότερο χρόνο μπορεί να πάρει μέχρις ότου επουλωθούν.

Πολλές γυναίκες που είναι έγκυες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα αιμορροΐδων. Περίπου το ήμισυ των ενηλίκων έχουν βιώσει μια τέτοια περίπτωση σε κάποια χρονική στιγμή, από τα 50 χρόνια τους και μετά.

Μία ήπια περίπτωση αιμορροΐδων μπορεί να διαρκέσει λίγες μόνο ημέρες και μπορεί να αντιμετωπιστεί με την προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή, την κατανάλωση περισσότερων υγρών, καθώς και με καθιστικά λουτρά. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να προτείνει τη χρήση ψυχρών επιθεμάτων στην περιοχή ή τη χρήση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε, ωστόσο μη συνταγογραφούμενη θεραπεία για τις αιμορροΐδες για χρονικό διάστημα περισσότερο της μίας εβδομάδας, αν δεν έχετε προηγουμένως συμβουλευτεί το γιατρό σας.

Αν το πρόβλημά σας με τις αιμορροΐδες είναι παραπάνω από «μικρό», τότε ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια διαδικασία που μπορεί να γίνει στο γραφείο του ή σε κλινική ως εξωτερικός ασθενής. Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να αφορά την έγχυση χημικών στις αιμορροΐδες που θα προκαλέσει την πήξη τους, τη χρησιμοποίηση ενός λέιζερ, ή υπέρυθρου φωτός ή την απολίνωση με ταινία από καουτσούκ (απολίνωση είναι η διαδικασία περίδεσης του αιμοφόρου αγγείου για το σταμάτημα της αιμορραγίας). Αυτού του είδους οι θεραπείες θα χρειαστούν περίπου επτά έως δέκα ημέρες για να εξουδετερωθούν οι αιμορροΐδες και να πέσουν.

Οι σοβαρότερες περιπτώσεις, ωστόσο, θα χρειαστούν χειρουργική επέμβαση. Το χρονικό διάστημα για να συνέλθει ο ασθενής είναι περίπου τρεις εβδομάδες. Εάν ο γιατρός πραγματοποιήσει αιμορροϊδεκτομή η ανάκαμψη θα γίνει γρηγορότερα. Το αποτέλεσμα της αιμορροϊδεκτομής είναι πως το αίμα σταματά να ρέει στις αιμορροΐδες με αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτική θεραπεία για τις αιμορροΐδες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει