Πότε θα ξέρετε ότι αγαπάτε αληθινά το ταίρι σας;

Επειδή η αληθινή αγάπη είναι μια κάπως αόριστη έννοια, συχνά οι άνθρωποι που είναι δεσμευμένοι σε μια σχέση αναρωτιούνται αν είναι πραγματικά ερωτευμένοι με τον/την σύντροφό τους.

Πολλές φορές συγχέουν την αρχική έλξη με την αγάπη. Όμως, η αληθινή αγάπη πηγαίνει πέρα από τη φυσική έλξη και τη συναισθηματική διέγερση και θέτει τα θεμέλια για μια αμοιβαία, ικανοποιητική, υγιή και ασφαλή σχέση.

Είναι χρήσιμο να βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά των ζευγαριών που έχουν βιώσει μια μακροχρόνια σχέση αγάπης και να κρατήσει αυτά τα χαρακτηριστικά και στη δική του σχέση.

Φυσική έλξη

Όταν είστε ερωτευμένοι με κάποιον άλλο άνθρωπο, βιώνετε σίγουρα την φυσική έλξη, όμως η αγάπη είναι κάτι βαθύτερο και πιο σταθερό από τα πρώτα χτυποκάρδια που νοιώθει κανείς λόγω της ταραχής και της σφοδρής επιθυμίας του για τον άλλο. Η φυσική έλξη γίνεται μέρος ολόκληρου του «πακέτου» όταν αγαπάτε το άλλο άτομο, παύει να είναι το μοναδικό κύριο χαρακτηριστικό.

Οι ενέργειές σας θα δείξουν σε εσάς και τον/την σύντροφό σας το βάθος των πραγματικών σας συναισθημάτων. Όταν ξοδεύετε το χρόνο σας για να εξυπηρετήσετε τον/την σύντροφό σας, να βοηθήσετε στις δουλειές του, στην οργάνωση του χώρου του, σε οτιδήποτε χρειάζεται, αποδεικνύετε με πράξεις ότι είστε ερωτευμένοι. Τα ζευγάρια που αγαπούν πραγματικά ο ένας τον άλλο αισθάνονται σωματικά ασφαλείς με το άλλο πρόσωπο, χωρίς να φοβούνται ή να νοιώθουν πως θα τους βλάψει.

Όταν έχετε μια σχέση που αντικατοπτρίζει την αληθινή αγάπη, η ζωή σας μπλέκεται με το άλλο πρόσωπο σε τέτοιο βαθμό που αισθάνεστε πως χωρίς αυτό θα επηρεαστεί σοβαρά. Τα πάντα, από την καθημερινότητα μέχρι τα σχέδια για το μέλλον, αφορούν και τους δύο μαζί. Αληθινή αγάπη σημαίνει ότι ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτό το ταξίδι.

Συναίσθημα

Οι άνθρωποι που βιώνουν την αληθινή αγάπη είναι αφιερωμένοι στον/στην σύντροφό τους και θέτουν τις ανάγκες και την συναισθηματική του/της ευεξία πριν και πάνω από τη δική τους. Η αληθινή αγάπη, ωστόσο, δεν προκαλεί ανισορροπία γιατί αν και το άλλο άτομο βιώνει επίσης αληθινή αγάπη, τότε θα βάλει και εκείνο πρώτα τις ανάγκες του/της συντρόφου του.

Τα ζευγάρια που είναι πραγματικά ερωτευμένα, σέβονται ο ένας τον άλλο και αποφεύγουν την απαιτητική απόδειξη της αγάπης, καθώς δεν νοιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν αποδεικτικά στοιχεία της. Εκείνοι που βρίσκονται σε μια σχέση αγάπης αποδέχονται και θαυμάζουν σε σημαντικό βαθμό το ταίρι τους, αλλά αποδέχονται ακόμα και τις ιδιορρυθμίες ή τις κακές του συνήθειες. Αγαπούν τον άνθρωπό τους, τον στηρίζουν και του επιτρέπουν να έχει αντίθετη γνώμη και να διαφωνεί μαζί τους. Όταν προκύπτουν προβλήματα, τα ζευγάρια που αγαπιούνται αληθινά, δουλεύουν πάνω τη λύση αυτών των προβλημάτων και δεν κατηγορούν ο ένας τον άλλο, ούτε προβάλλουν το τέλος της σχέσης τους ως μία προοπτική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει