Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Υγεία – στους δρόμους βγαίνουν οι γιατροί

Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ψηφίζεται την Πέμπτη (6/2) από τη Βουλή, ενώ την ίδια στιγμή οι γιατροί μέσω πανυγειονομικής απεργίας θα διαδηλώνουν την αντίδρασή τους.

Στους δρόμους κατεβαίνει σύσσωμος ο κλάδος της Υγείας, καθώς οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων, υποστηρίζουν πως το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί θα διαλύσει ουσιαστικά την περίθαλψη στην Ελλάδα.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που θεωρείται δεδομένη, καθώς ακόμα και το ΠΑΣΟΚ που διαφωνεί σε ορισμένα άρθρα προτίθεται να το ψηφίσει για «πολιτικούς λόγους», θα ακολουθήσει ένας μήνας κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στη διάρκεια του οποίου 8.500 γιατροί και εργαζόμενοι που εργάζονται στον Οργανισμό θα τεθούν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα.

Μέσα σε έξι μήνες από τώρα θα γίνει ο χωροταξικός σχεδιασμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ ο ΕΟΠΥΥ από πάροχος Υγείας θα γίνει αγοραστής και μάλιστα αγοραστής με μειωμένο προϋπολογισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει