Σε κώμα παραμένει ο Σουμάχερ – «δεν ξέρουμε πότε θα συνέλθει» λένε οι γιατροί

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο Μίκαελ Σουμάχερ που εξακολουθεί να παραμένει σε τεχνητό κώμα και σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του στο σκι, στις γαλλικές Αλπεις.

Οπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι γιατροί το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12) στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, o πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ενα είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση και η κατάστασή του εξετάζεται ώρα με την ώρα, χωρίς οι γιατροί να είναι σε θέση να πουν τι μπορεί να συμβεί.

«Ο Σουμάχερ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μάχεται για τη ζωή του. Βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί. Θα εξετάζουμε την κατάσταση ώρα με την ώρα. Αν δεν φορούσε το κράνος, δεν θα είχε επιβιώσει. Χρειάστηκε να τον χειρουργήσουμε άμεσα για να μειώσουμε την πίεση στο κεφάλι του από την εσωτερική αιμορραγία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Οταν ήρθε εδώ, έκανε κάποιες αντανακλαστικές κινήσεις, αλλά δεν είχε επαφή με όσα συνέβαιναν γύρω του. Είχε πολύ μεγάλο τραύμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του. Θέλουμε περισσότερο χρόνο, να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, για να βελτιωθεί η κατάστασή του. Προσπαθούμε να τον διατηρήσουμε σε σταθερή θερμοκρασία. Βρίσκεται σε καταστολή. Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, σεβόμενοι την οικογένειά του», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του πρώην πιλότου βρίσκεται η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά. Η μάνατζερ του 44χρονου πρώην πιλότου της Formula 1 μετέφερε το εξής μήνυμα της οικογένειας: «Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που παρέχουν στον Μίχαελ. Γνωρίζουμε πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τον βοηθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του και έχει στείλει ευχές για ταχεία ανάρρωση. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, όπως και των φίλων μας. Θα θέλαμε να τα ευχαριστήσουμε κι αυτά για τη βοήθειά τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει