Υπάρχει σχέση υποθυρεοειδισμού και πρησμένων αστραγάλων;

Μπορεί ο υποθυρεοειδισμός να προκαλέσει πρήξιμο στους αστράγαλους; Μη βάλετε στοίχημα ότι δεν μπορεί γιατί θα το χάσετε. Οντως, μία από τις αιτίες του πρηξίματος μπορεί να είναι ο θυρεοειδής σας.

Ωστόσο, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μια μεγάλη σειρά καταστάσεων και ιατρικών συνθηκών, την οριστική απάντηση για το αν το πρήξιμο οφείλεται στον υποθυρεοειδισμό θα σας τη δώσει ο γιατρός σας. Θα πρέπει να τον επισκεφτείτε για να πάρετε μια επαγγελματική γνώμη και διάγνωση πριν μπείτε στον πειρασμό να… αυτο-συνταγογραφήσετε διάφορες θεραπείες.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι να κατηγορήσετε τον υποθυρεοειδισμό για τους πρησμένους αστραγάλους σας όταν στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μια ένδειξη σοβαρής καρδιακής κατάστασης. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να το τσεκάρετε με το γιατρό σας.

Ο υποθυρεοειδισμός είναι η υπολειτουργία του θυρεοειδούς σας, ενός αδένα σε σχήμα πεταλούδας, στη βάση του λαιμού σας. Ως αποτέλεσμα της λειτουργίας αυτής δύο ορμόνες, η θυροξίνη και η τριιωδοθυρονίνη δεν παράγονται σε επαρκείς ποσότητες. Μερικές φορές αυτές οι δύο ορμόνες μπορεί να παράγονται αλλά το σώμα να μην έχει επαρκές ιώδιο, μια ουσία που είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία των θυρεοειδικών ορμονών. Το αποτέλεσμα είναι ο μεταβολισμός σας να επιβραδύνει και να αισθάνεστε κρύο, υποτονία και κατάθλιψη.

Μια άλλη κοινή παρενέργεια του υποθυρεοειδισμού είναι το οίδημα ή πρήξιμο του προσώπου, των αστραγάλων και των αρθρώσεων. Σε σοβαρές περιπτώσεις οι αστράγαλοι διογκώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό και γίνονται σχεδόν ακίνητοι. Εάν έχετε υψηλή πίεση του αίματος, μαζί με τον υποθυρεοειδισμό, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι υπερβολικά και άβολα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση των πρησμένων αστραγάλων, λόγω υποθυρεοειδισμού.

Δοκιμάστε τις παρακάτω λύσεις αφού πρώτα δείτε τον γιατρό σας για να σας δώσει το «πράσινο φως»:

Aκολουθήστε μια διατροφή ειδική για τον υποθυρεοειδισμό. Εξετάστε όλες τις διατροφικές προτάσεις για την καταπολέμηση αυτής της κατάστασης. Θα πρέπει να καταναλώσετε αφθονία οργανικής πρωτεΐνης και να χρησιμοποιήσετε ιωδιούχο αλάτι με τα γεύματά σας.

Αποφύγετε τα τρόφιμα που αναστέλλουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Ειδικότερα αποφύγετε προϊόντα σόγιας και πρωτεΐνη που είναι γεμάτη ορμόνες. Μείνετε μακριά από τα σταυρανθή λαχανικά.

Βάλτε τα πόδια σας ψηλά. Δοκιμάστε να ανυψώσετε τα πόδια σας οπότε είναι αυτό δυνατό.

Μασάζ. Κάντε στους αστραγάλους σας έντονο μασάζ, αρκετές φορές την ημέρα, ειδικότερα όταν είναι πρησμένοι.

Κάντε το αίμα σας να κινηθεί. Πηγαίνετε μια καθημερινή βόλτα ή κολυμπήστε για να κινηθεί το αίμα σας και να βοηθήσει το λεμφικό σας σύστημα να μετακινήσει τα υγρά του σώματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει