Ενα ζουμερό χάρη στην κρεμώδη σάλτσα εστραγκόν και τραγανό επειδή μαγειρεύεται με την πέτσα, κοτόπουλο, μαζί με μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά, δημιουργούν έναν απολαυστικό συνδυασμό.
Προετοιμασία: –
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 2
Yλικά
• 2 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 200g πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
• 500ml ζωμός κότας
• 200g συσκευασία ανάμικτων λαχανικών
• 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• 1 χούφτα φύλλα εστραγκόν, χοντροκομμένα
Μέθοδος
• Τηγανίστε το κοτόπουλο στο λάδι σε ένα πλατύ τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε μέσα τις πατάτες και ανακατέψτε. Ρίξτε από πάνω το ζωμό κοτόπουλου, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρις ότου ψηθούν οι πατάτες.
• Αφαιρέστε το καπάκι και δυναμώστε τη φωτιά. Βράστε το ζουμί μέχρι να φτάσει να σκεπάζει μόνο τον πάτο του τηγανιού. Ρίξτε μέσα τα λαχανικά, σκεπάστε ξανά και μαγειρέψτε τα για περίπου 3 λεπτά.
• Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος για να κάνετε μια κρεμώδη σάλτσα, βάλτε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται, αν νομίζετε ότι χρειάζεται και προσθέστε το εστραγκόν.
• Σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 386
Πρωτεΐνες: 38g
Υδατάνθρακες: 23g
Λιπαρά: 16g
Κορεσμένα: 6g
Ίνες: 3g
Ζάχαρη: 0g
Αλάτι: 1,5g