Μίνι κέικ σολομού με λεμόνι

Τα κέικ σολομού με αλεύρι χωρίς γλουτένη, ψητή πατάτα και λεμόνι, αποτελούν μια γρήγορη, νόστιμη και υγιεινή λύση που σας χορταίνει και έχει ελάχιστες θερμίδες συν όλα τα θρεπτικά συστατικά.
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 20
Yλικά
• 2 μεγάλες ψητές πατάτες
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Ξύσμα και χυμός μισού λεμονιού
• 1 κρόκος αυγού
• 140 gr καπνιστός σολομός συν έξτρα για σερβίρισμα (αν θέλετε)
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη
• Λίγο λάδι για τηγάνισμα
• 1 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο πιπέρι
Oδηγίες
• Βάζετε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια βάζετε τη σάρκα σε ένα μπολ, την κάνετε πουρέ και αφήνετε να κρυώσει.
• Ρίξτε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια αναμείξτε το αυγό, το σολομό και τον μαϊντανό. Φτιάξτε 20 μικρά στρογγυλά κομμάτια από το μίγμα και αφήστε τα για 15 λεπτά.
• Πασπαλίστε τα με το αλεύρι, τηγανίστε τα σε χαμηλή φωτιά με λίγο λάδι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε, βάζοντας αν θέλετε στην κορυφή τους ένα κομμάτι σολομό και μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 52
Πρωτεΐνες: 2g
Υδατάνθρακες: 3g
Λιπαρά: 4g
Κορεσμένα: 1g
Iνες: 0g
Zάχαρη: 0g
Αλάτι: 0,34mg