Μπέικον με ζυμαρικά, πράσο και μανιτάρια

Τα κρεμώδη ζυμαρικά δεν χρειάζεται να βγουν από το μενού σας όταν παρακολουθείτε το βάρος σας. Απλώς δεν πρέπει να τα τρώτε τόσο συχνά. Το συγκεκριμένο είναι έτσι κι αλλιώς χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

2 μέτρια πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες

200g μανιτάρια ποικιλία chestnut, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

300g ζυμαρικά, ό,τι τύπο θέλετε

140g τυρί με χαμηλά λιπαρά

85g λεπτό καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο

1 χούφτα φύλλα βασιλικού

25g τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τα πράσα με 2 κουταλιές της σούπας νερό και καρυκεύματα, τα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μαλακώσουν.

• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για τρία λεπτά ακόμα.

Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια είτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου είτε σύμφωνα με το γούστο μας, τα στραγγίζουμε και διατηρούμε λίγο υγρό από το μαγείρεμα.

Ανακατεύουμε το μαλακό τυρί μέσα στο πράσο και το μίγμα των μανιταριών προσθέτοντας αρκετό από το διατηρημένο υγρό των ζυμαρικών για να δώσει μια πυκνότητα σα να είναι σάλτσα.

•  Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα και μετά τα ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 384

Πρωτεΐνες: 21g

Υδατάνθρακες: 53g

Λιπαρά: 11g

Κορεσμένα: 5g

Ινες: 8g

Ζάχαρη: 6g

Aλάτι: 1,38g

Μπορεί επίσης να σας αρέσει