Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Ιαν Θορπ μετά από σοβαρή λοίμωξη

Ο θρύλος της αυστραλιανής (και όχι μόνο) κολύμβησης, ο Ολυμπιονίκης Ιαν Θορπ βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λαμβάνοντας θεραπεία για σοβαρή λοίμωξη που έπαθε μετά από εγχείρηση στον ώμο.

Αυτό ανέφερε το Network Seven, σύμφωνα με το οποίο ο 31χρονος Θορπ, πέντε φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, έπαθε μόλυνση μετά από χειρουργική επέμβαση, που έγινε στο νοσοκομείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, στην ελβετική πόλη Ronco sopra Ascona.

Ο Θορπ βρίσκεται τώρα στο Σίδνεϊ υπό εντατική φροντίδα, αν και οι ειδικοί φοβούνται ότι η κατάστασή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο αριστερό του χέρι. Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σοβαρή, αλλά όχι απειλητική για τη ζωή του.

Ο μάνατζέρ του, James Erskine, ωστόσο, υποστηρίζει πως σε αντίθεση με όσα ακούγονται, ο Θορπ δεν βρίσκεται στην εντατική (αναφέρει πως βγήκε απ’ αυτήν την Τρίτη), αλλά υποβάλλεται σε θεραπεία με μεγάλες δόσεις αντιβιοτικών.

«Είναι σοβαρό, αλλά δεν είναι απειλητικό για τη ζωή του. Εχει μολυνθεί δύο φορές από λοιμώξεις στο νοσοκομείο. Εχει υποβληθεί σε δυο ή τρεις χειρουργικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών. Είναι πολύ άρρωστος, αυτή είναι ακριβώς η κατάσταση. Από την άποψη του ανταγωνισμού, δεν θα είναι πια σε θέση να αγωνιστεί σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Η λειτουργία του ώμου του δεν είναι τόσο καλή», δήλωσε στο Αssociated Press.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο Εurosport, τόνισε: «Ο Ιαν είναι σε καλή διάθεση. Πήρε αντιβιοτικά και όλα όσα χρειάζεται για να γίνει καλά, αλλά δεν πρόκειται κιόλας να κολυμπήσει στους αγώνες της Κοινοπολιτείας στην κατάστασή του. Από χθες, δεν είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι ένα άρρωστο αγόρι, δεν θα μπορέσει να βγει άμεσα για καφέ ή να πάει να συναντήσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι κόλλησε μία από τις λοιμώξεις που παίρνουν οι άνθρωποι στα νοσοκομεία κι αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας».

Τα τελευταία χρόνια ο Θορπ ταλαιπωρείται από διάφορα προβλήματα και μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο ο πατέρας του αποκάλυψε πως ο πρώην χρυσός Ολυμπιονίκης παλεύει με την κατάθλιψη. Μάλιστα, στις αρχές της φετινής χρονιάς, βρέθηκε σε κατάσταση αποπροσανατολισμού κοντά στο σπίτι των γονιών του στο Σίδνεϊ. Είχε λάβει ένα μείγμα φαρμάκων για τον τραυματισμένο του ώμο μαζί με αντικαταθλιπτικά που τον έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Μπήκε σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης μετά από αξιολόγηση στο Νοσοκομείο Bankstown.

Πλήθος κόσμου συμπεριλαμβανομένων αθλητών και Ολυμπιονικών έχουν εκφράσει τη συμπάθειά τους για τον Θορπ και τού εύχονται ταχεία ανάρρωση.

Η «τορπίλη» κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και δύο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, παίρνοντας επίσης τρία αργυρά και ένα χάλκινο συνολικά το 2000 και το 2004.

Προσπάθησε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά απέτυχε σ’ αυτή την προσπάθεια τόσο σε επίπεδο 200 μέτρων όσο και στα 100μ. ελεύθερο.

Ωστόσο, έγινε μέλος της ομάδας σχολιαστών του BBC για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στα αγωνίσματα της κολύμβησης.

https://www.youtube.com/watch?v=w21sxXzmMy8

Μπορεί επίσης να σας αρέσει