Στους 20 οι θάνατοι από τη γρίπη, ανησυχία για τις ΜΕΘ

Η επιθετική δραστηριότητα του ιού της φετινής εποχικής γρίπης αποτυπώνεται στον αριθμό των θυμάτων που έφτασαν ήδη τα 20 μέσα σε ένα μόλις μήνα και έχουν σπείρει την ανησυχία στις Αρχές.

Τα 20 αυτά άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που παρουσίασαν μετά από τη μόλυνσή τους από τον ιό της γρίπης, τα περισσότερα έπασχαν από χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα και δεν είχαν εμβολιαστεί, είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην πλειοψηφία τους ήταν παχύσαρκα.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και όσον αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς κάθε ημέρα χρειάζεται να εισαχθούν σ’ αυτές τουλάχιστον δύο  άτομα με τον ιό της γρίπης, με αποτέλεσμα η ζήτηση να κινδυνεύει πια να είναι μεγαλύτερη από τα διαθέσιμα κρεβάτια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα στον Ιανουάριο εισήχθησαν σε ΜΕΘ 71 άτομα και αυτή τη στιγμή παραμένουν εκεί άλλοι 26 ασθενείς.

Καθώς μάλιστα η πορεία της επιδημίας της γρίπης θα συνεχιστεί μέχρι το Μάρτιο, το ΚΕΕΛΠΝΟ προτρέπει τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν ακόμα και τώρα αντιγριπικό εμβόλιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει