Τι μπορώ να περιμένω από τη διαδικασία ενέσεων υαλουρονικού οξέος;

Η διαδικασία ενέσεων υαλουρονικού οξέος είναι σχετικά απλή. Οι περισσότερες ενέσεις γίνονται σε ένα περιβάλλον γραφείου, με ελάχιστα αναισθητικά και ο χρόνος αποκατάστασης ποικίλλει ανάλογα με την διαδικασία.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα των αισθητικών θεραπειών και της διαχείρισης του πόνου είναι καθορισμένα ξεκάθαρα και συνήθως επιτυχή. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία και ο ασθενής μπορεί να αναμένει ότι οποιεσδήποτε ανησυχίες του σχετικά με τη διαδικασία, την ανάκτηση και το σχέδιο θεραπείας θα αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους.

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες συνθήκες που περιβάλλουν τη διαδικασία που γίνεται. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ενέσιμο υλικό πληρώσεως για να βοηθήσει να γεμίσει το σχήμα και το περίγραμμα του προσώπου ή να εμπλουτιστεί ένα φθαρμένο αρθρικό υγρό γύρω από τις αρθρώσεις, ιδιαίτερα εκείνο των αρθρώσεων του γόνατος.

Εκτός από τις συγκεκριμένες θεραπείες, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι δικτυωτό και μη δικτυωτό. Ο χαρακτηρισμός αυτός εμφανίζεται συνήθως σε αισθητικές εφαρμογές και το δικτυωτό υαλουρονικό οξύ θεωρείται γενικά πιο αποτελεσματικό, αλλά είναι και πιο ακριβό. Το δικτυωτό υαλουρονικό οξύ είναι συμπαγές και απορροφά περισσότερο νερό, γεγονός που επιτρέπει να αποκτήσει σταθερότητα με την πάροδο του χρόνου. Ο ασθενής μπορεί να αναμένει πως τα αποτελέσματα από την ένεση μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο σ’ αυτή την περίπτωση, από 14 έως 16 μήνες σε σύγκριση με τους 6 έως 12 που διαρκεί η συμβατική θεραπεία.

joint
Εγχυση υαλουρονικού οξέος στην άρθρωση του γονάτου

***

Και οι δύο τύποι έγχυσης υαλουρονικού οξέος συνήθως γίνονται σε ένα περιβάλλον γραφείου σε εξωτερικά ιατρεία. Ο ασθενής ξαπλώνει και ο ιατρός χορηγεί την ένεση σε ένα ή περισσότερα σημεία που έχει επισημάνει από πριν. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τοπικό αναισθητικό για να μουδιάσει την περιοχή, εάν είναι ευαίσθητη και θα χρησιμοποιήσει αντισηπτικό για το προβλεπόμενο σημείο της ένεσης. Μετρά τη σωστή ποσότητα του υαλουρονικού οξέος, γεμίζει μια σύριγγα και εγχέει το προϊόν. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι περίπου μισή ώρα συνολικά.

Υπάρχει συνήθως μία ελάχιστη ενόχληση και παρενέργειες που σχετίζονται με το υαλουρονικό οξύ. Εχει αναφερθεί ότι μερικές φορές υπάρχει κάποιος πόνος που μένει μετά τη διαδικασία, αλλά συνήθως είναι διαχειρίσιμος και διαρκεί μόλις μερικές ώρες. Οταν πρόκειται για αισθητική διαδικασία στο πρόσωπο τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ο χρόνος αποκατάστασης είναι μικρός.

Τις περισσότερες φορές ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις συνηθισμένες δραστηριότητές του από την ίδια κιόλας μέρα, ενώ μία ένεση ακολουθεί σε τρεις εβδομάδες. Οταν η διαδικασία αφορά τις αρθρώσεις η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνήθως μία φορά την εβδομάδα για τρεις έως πέντε εβδομάδες και ο χρόνος αποκατάστασης είναι σύντομος, το πολύ δύο ημέρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει